PKK Ardahan'da Minibüs Taradı

PKK Ardahan'da Minibüs Taradı

Ardahan'ın Göle İlçesi’nde belediyeye ait aracı gasp ettiği iddia edilen PKK’lılar jandarmayla çatıştı. Yine bir diğer iddia göre, çatışma bölgesinde PKK’lıların taradığı minibüste 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Ardahan Valiliği'nin olayla ilgili yaptığı açıklamada 'Olay yerine nasıl geldiği tam olarak tespit edilemeyen sivil bir araç açılan ateşin hedefi oldu' denildi.

Göle ilçesinde geçen 9 Temmuz günü PKK'lıların gasp ettiği Göle Belediyesine ait aracı almak ve su kesintisini gidermek üzere bölgede operasyon yapan jandarma birliğine bugün sabah 08.30 sıralarında PKK ateş açtı. Jandarmanın karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma sırasında olay yerine yaklaşan ve içinde 4 kişinin bulunduğu minibüs PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı.

30386372.jpg

Minibüste bulunan ve HDP'li oldukları ileri sürülen 65 Yaşındaki Kanber Morkoç hayatını kaybederken, Sabri Morkoç ve Altan Akın ise yaralandı. Kimliği öğrenilemeyen minibüs şoförü ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

PKK'lılar kaçarken, yaralılar kaldırıldıkları Ardahan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Jandarmanın bölgede operasyonu sürüyor.



VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Ardahan Valiliği, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Göle Belediyesi'nin içme suyu depolarının bir kısmı Erzurum ili Şenkaya ilçesi İnceçayır mevkiinde ormanlık alanda bulunmaktadır. 9 Temmuz günü öğle saatlerinde su kesintisini gidermek için bölgeye giden belediye ekiplerine bir grup bölücü terör örgütü mensuplarınca müdahale edilmiş, su kesintisini kendilerinin yaptıklarını beyan ederek arızanın giderilmesini engellemişlerdir. Belediye personeli serbest bırakılmış ancak araca el konulmuştur. Olayın öğrenilmesiyle birlikte kesintiyi gidermek ve aracı almak için olay mahallinin Erzurum ili sınırları içerisinde olması nedeniyle Erzurum Valiliğiyle irtibata geçilmiş ve güvenlik güçlerince operasyon başlatılmıştır. Operasyon sırasında el konulan belediye aracı olay yerinde yakılmış vaziyette bulunmuştur. Ancak 12 Temmuz günü olay yerindeki araç ile ilgili olay yeri incelemesi yapıldığı esnada jandarma görevlilerine terör örgütü mensuplarınca ateş açılmış, açılan ateş sonucunda olay yerine nasıl geldiği tam olarak tespit edilemeyen sivil bir araç teröristlerin açtığı ateşin hedefi olmuş ve araç içerisinde bulunan 4 kişiden 2'si yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 vatandaşımız vefat etmiştir."

OLAYLA İLGİLİ HDP'DEN İDDİA

HDP aracı askerlerin tarandığını belirtirken, valilik PKK'lilerin yaptığını iddia etti. Araçta yaralanmadan kurtulan Altan Akın'ın ifadesi alındı. Avukat Yaşar Kaya ise olayın 90'lı yılları hatırlattığını söyledi.

70 yaşında Kamber Morkoç'un hayatını kaybettiği araç taranması olayı Ardahan'ın Göle ilçesinin Gundik (Koyunlu) köyünde meydana geldi.

Olayın gelişimi

Alınan bilgilere göre, sabah saat 08.30'da Morkoç ailesinin de aralarında bulunduğu 5 kişi Avunder Yaylası'na gittiği sırada Kamber Morkoç, karısı ve kızının aralarında bulunduğu minibüs ana yolda tarandı.

Sık ormanların olduğu bölgede ateş açıldı. Araca yaklaşık 20 kurşun isabet etti. Olayda Kamber Morkoç, Sabri Morkoç ve Altan Akın yaralandı. Araç şoförü geri vites yaparak olay yerinde uzaklaşmaya çalıştı. Ancak araç 500 metre geri gidince siyah bir araç tarafından durduruldu.

Uzun namlulu silah taşıyan sivil giyimli iki kişi, araç şoförü Altan Akın'ın kimliğini aldı. Olaydan haberleri olduğunu söyleyen iki kişi,  onları takip etmesini istedi. Göle ilçesine giden yaralılara ilk müdahale edildi.

70 yaşındaki Kamber Morkoç hayatını kaybetti. Araçta bulunanlar ise HDP üyeleri.

Şoförün kimliği ise Göle İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde çıktı, ancak emniyet yetkilileri kendilerini durduran iki kişiyi tanımadıklarını söyledi.

HDP heyeti bölgede

HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş, “Bu bölgede adım başı asker kaynıyor. 3 gündür operasyon hazırlığı var” dedi.

Olayı Meclis gündemine taşıyacağını belirten Aktaş, bu olayla çeşitli provokasyonların işaretinin verildiğini söyledi.

Avukat Yaşar Kaya, olayın gerçekleştiği yerin çok manidar bir yer olduğunu söyledi. Göle Savcılığı'nın görev alanı olmadığını söyleyen Kaya, sınır ilçe olan Erzurum Şenkaya Savcılığı'nın ise “Çatışma bölgesi olay yerinde keşif yapamayız” dediğini aktardı. Kaya, “Olay 90'lı yıllarda kurgulanan bir olay gibi” dedi.