"PKK 3 köylüyü kaçırdı"

"PKK 3 köylüyü kaçırdı"

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyünde kaybolan üç kişiden pazar gününden beri haber alınamıyor. Köy muhtarı, akrabası olan üç kişinin PKK tarafından kaçırıldığını öne sürdü.

Anadolu Ajansı'ndan alınan bilgiye göre Çevrimli köyünde yaşayan Emin, Nimet ve Abdullatif Özbey, pazar günü alacaklarını tahsil etmek için Yatağan köyü yakınlarında yaşayan göçer ailelerle görüşeceklerini belirterek köyden ayrıldı. Üç kişiden bir daha haber alınamadı. 

Çevrimli köyü muhtarı İbrahim Özbey, yaptığı açıklamada, yeğenleri olduğunu belirttiği köylülerin PKK üyeleri tarafından kaçırıldığını ileri sürdü.

'Terör' nedeniyle geçmişte köylerinde çok acılar yaşandığını, kendisinin de mayın patlamasında iki bacağını kaybettiğini ifade eden Özbey, "Çözüm sürecine destek veren bir insan olarak yeğenlerimin kaçırılmasından üzüntü duyuyorum. Artık birbirimizi affetmemiz gerekiyor. Böyle bir süreçte bunun olmaması gerekiyordu. Umarım en yakın sürede yeğenlerim bırakılır" dedi.

Muhtar Özbey, kaçırıldığını iddia ettiği Nimet Özbey'in geçici köy korucusu olduğunu, babasını da 10 Haziran 1990'da 27 kişinin yaşamını yitirdiği Çevrimli köyü katliamında kaybettiğini belirtti. 

'Van'da şantiye şefi kaçırıldı'

Genelkurmay Başkanlığı ise, Van'ın Başkale ilçesinde görevli bir şantiye şefinin PKK tarafından kaçırıldığını açıkladı.

Genelkurmay'ın açıklamasında PKK'nın bölgede düzenlediği diğer eylemlere de yer verildi. Mardin'in Dargeçit ilçesi Kısmetli köyünde bulunan sivil bir petrol arama şirketine ait şantiyeye gelen silahlı PKK üyelerinin bir yakıt tankını, bir kamyonu ve üç de pikabı yaktığını bildirdi. Saldırganların  "Burada bizden habersiz çalışma yapamazsınız" diye şantiye çalışanlarını tehdit ederek bölgeden uzaklaştığı belirtildi. 

Diyarbakır-Bingöl yolunda da iki kamyonun yine PKK mensupları tarafından yakıldığı açıklandı.