PKK 3 Kişiyi Ajan Olduğu İddiasıyla Öldürdü

PKK 3 Kişiyi Ajan Olduğu İddiasıyla Öldürdü

Muş Valiliği, PKK'nın Muşlu üç örgüt üyesini ajan oldukları gerekçesiyle Tunceli'de öldürerek kuyuya attığını açıkladı.Valilik, infazın telsiz görüşmelerine yansıdığını da kaydetti.

Muş Valiliği, PKK'nın Muşlu üç örgüt üyesini ajan oldukları gerekçesiyle Tunceli'de öldürerek kuyuya attığını açıkladı.Valilik, infazın telsiz görüşmelerine yansıdığını da kaydetti. 
Valilik internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada, PKK’nın bölge halkının çocuklarından oluşan üç elemanı katlettiği vurgulanırken, infazların da PKK'nın sözde eyalet sorumlusu 'Peri' kod adlı mensubunun talimatıyla, 'Şerzan' kod adlı örgüt üyesi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.
Valilik açıklamasında şöyle denildi:
"Söz konusu teröristlerden Bulanık nüfusuna kayıtlı Orhan Kaya'nın cenazesi Bulanık'ın Sarıpınar köyünde, Nedim Aslan'ın cenazesi ise Bulanık'ın Seçme köyünde 11 Haziran 2016 günü defnedildi. Ailelerin ve cenazeye katılan yakınlarının bölücü terör örgütünün çocuklarını acımasızca katletmesine tepkisi cenazeye yansıyan sessizlikte açıkça görüldü. Aynı şekilde örgüt tarafından katledilen Varto nüfusuna kayıtlı Fırat Koçhan isimli teröristin cenazesi halen Erzurum Adli Tıp Kurumunda bulunmakta. Yetkililerce Fırat Koçhan’ın ailesine çocuklarının terör örgütü tarafından katledildiği bilgisi verildi. Bölücü terör örgütü Tunceli bölgesinde ajan oldukları gerekçesiyle infaz edilerek bir kuyuya atılan üç teröristin ailelerinin tepkisinden çekinerek, kamuoyunu yanıltmaya yönelik kurgulamalar telsiz görüşmelerine de yansıdı. Ancak bölge halkının bu kurgulara itibar etmediği, her geçen gün bölücü terör örgütünün sözde özgürlükleri için savaştığı yalanına olan inancını kaybettiği ve çocuklarının örgüt tarafından katledilmelerine sessiz tepkilerinin çığ gibi büyüdüğü görülüyor."
GRİ LİSTEDEKİ PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Bingöl'ün Adaklı ilçesi kırsalında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen bir PKK'lının, gri listede bulunan "Özgür Muş" kod adlı, sözde grup sorumlusu Engin Özün olduğu tespit edildi.
Valilikten yapılan açıklamada, 49. Komando Tugayı Harekat Komutasındaki Kiğı 2. Jandarma Alay Komutanlığına bağlı birliklerce, PKK/KCK mensuplarının barınma yerlerinin tespitine yönelik Maltepe köyü bölgesinde gerçekleştirilen "Şehit Jandarma Onbaşı Mehmet Kayahan-61 Operasyonu"nda bir PKK'lının ölü ele geçirildiği HATIRLATILDI. 
Açıklamada, ölü ele geçirilen PKK/KCK mensubunun, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan gri listedeki (300 bin lira ödüllü) sözde grup sorumlusu, "Özgür Muş" kod isimli Engin Özün olduğunun belirlendiği kaydedildi.