Pkk 1 Kişiyi Kaçırdı

Pkk 1 Kişiyi Kaçırdı

Diyarbakır'ın Lice ile Hani ilçeleri arasında yol kesen PKK'lılar 1 uzman çavuşu kaçırdı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1 uzman çavuş, ellerinde molotofkokteyli ve silah bulunan bir grup tarafından kaçırıldı.

Lice-Hani karayolunda PKK lehine gösteri yapan yüzleri kapalı bir grup, durdurdukları bazı araçların anahtarlarını alarak, yolu trafiğe kapattı.

Mahsur alan araçlarda kimlik kontrolü yapan, bazılarının elinde molotofkokteyli ve silah bulunduğu bildirilen grup, bir yolcunun asker olduğunu fark etti. Mardin'den Bingöl'e giden uzman çavuşu yanlarına alan grup bölgeden uzaklaştı.

Güvenlik güçleri, söz konusu bölgede kaçırılan uzman çavuşun bulunması için çalışma başlattı.

7 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANDI

Bu arada izinsiz gösteri düzenleyen gruplarca trafiğe kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası ulaşıma açıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır- Bingöl ve Muş karayolunun bazı gruplarca Kocaköy-Duru, Hani-LiceLice-Kulp ve Duru-Tapantepe mevkilerinden kesilerek trafiğe kapatılmaya teşebbüs edildiği bildirildi. 

Açıklamada, güvenlik güçlerince yürütülen çalışmaları neticesinde Diyarbakır-Bingöl karayolunun kontrollü olarak güvenlik güçlerinin himayesinde trafiğe açıldığı belirtildi.

Karayolllarının trafiğe açılması yönünde güvenlik güçlerince yapılan müdahaleler sırasında, gruptan bazı kişiler tarafından atılan çivi ile desteklenmiş ses bombası, molotofkokteyli ve havai fişekler nedeniyle 7 güvenlik görevlisinin hafif şekilde yaralandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşların güvenli seyahat etmelerinin sağlanması için kararlı çalışmalar devam etmektedir. Karayolları trafiğe açılarak eylemleri gerçekleştiren sorumluların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir."