Peygambere Hakaret Eden Mısırlı Bakan Görevden Alındı

Peygambere Hakaret Eden Mısırlı Bakan Görevden Alındı

Başbakan İsmail, Hazreti Muhammed'e hakaret eden Adalet Bakanı Zind'i görevden aldı

Mısır Başbakanı Şerif İsmail'in, Hazreti Muhammed'e hakaret eden Adalet Bakanı Ahmed ez-Zind'i görevden aldığı bildirildi.
Hükümet Sözcüsü Husam el-Kaviş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan İsmail'in, Adalet Bakanı Zind'in görevden alınmasına karar verdiğini belirtti.
Avukat Amr Abdusselam ile emekli Yargıç Hamdi Mücahid eş-Şivi, Adalet Bakanı Zind hakkında, Hazreti Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle bugün cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
Avukat Abdusselam tarafından sunulan dava dilekçesinde şu ifadelere yer verilmişti:
"Zind, gazetecilerin hapsedilmesi ile ilgili bir soruya şöyle cevap vermiştir, ‘Peygamber bile olsa bana karşı hata yaparsa onu sorgularım’ bu sözleri kameraların önünde ve milyonlarca insana hitap ederek söylemiştir. Bu ifadeleri ile bütün kırmızı çizgileri aşmış, akide ve semavi dinleri dahi hiçe saymıştır.”
Avukat Abdusselam’ın suç duyurusunda, Adalet Bakanı Zind’in Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde sorgulanması ve acilen ceza mahkemesinde yargılanmasını talep ettiği bildirilmişti.
Zind, iki gün önce Mısır’da yayın yapan Sada el-Beled televiyon kanalında katıldığı bir programda “hapishaneler niçin yapıldı” diye bir cümle kurmuş, bunun üzerine spikerin “gazetecileri de mi hapse atacaksın?” sorusuna cevaben Zind, şu ifadeleri kullanmıştı:
“Nebi sallallahu aleyhi ve sellem bile olsa estağfirullah el azim. Hata yapan kim olursa olsun fark etmez. Yargıçlar bile hapse atıldı.”
Zind, Muhammed Mursi’nin Cumhurbaşkanlığı döneminde, yargı mensupları tarafından 1940’lı yıllarda yargının bağımsızlığı ve yargıçlar arasında koordine için kurulan Yargıçlar Kulübünün başkanıydı.
Mursi ve o dönemin yönetimi aleyhinde yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Zind, o süreçte yapılan anayasa referandumunda yargıçların görev almalarını engellemek için büyük çaba sarf etmiş ancak buna rağmen Mısırlı yargıçların yarısı referandumda görev almıştı.
Mübarek döneminde 2009 yılında Yargıçlar Kulübü başkanlığına getirilen Zind, Adalet Bakanlığına atandığı 20 Mayıs 2015 yılına kadar bu görevini sürdürdü. Zind’in uygulamalarına karşı çıkan Mısırlı bir grup yargıç, “Mısır İçin Yargıçlar Platformu” adında bir koalisyon oluşturarak Zind’e karşı mücadele etmişti.
El-Ezher Üniversitesi İslam ve Medeni Hukuk Fakültesi mezunu olan Zind, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir dönem yargıçlık yaptı. Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) aşırı karşıtlığı ile bilinen Zind, yaklaşık bir ay önce Sada el-Beled televizyon kanalında Ahmed Musa tarafından sunulan “Sorumluluğumda” adlı programa katılmış ve “bir şehit askere karşı 10 bin İhvan üyesi öldürülmediği takdirde kalbimdeki ateş sönmez” demişti.