'Peygamber Sevdalıları' Diyarbakır'da Mydanlara İniyor

'Peygamber Sevdalıları' Diyarbakır'da Mydanlara İniyor

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, 'Peygamber'e Saygı' adıyla Pazar günü yapmayı planladığı mitingi bir gün erkene alarak, Cumartesi günü yapacak. Facebook Twitter Linkedin Google

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır il Koordinatörlüğü, Diyarbakır'da Cumartesi günü Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)'e "saygı" mitingi düzenleyeceğini duyurdu. Daha önce Pazar günü yapılması planan miting bir gün erkene alındı.

MİTİNG CUMARTESİ GÜNÜ

Dün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v) hakaret içerikli karikatürlerin yayımlanmasını protesto etmek için 25 Ocak Pazar günü yapılacağı açıklanan‘Peygamber'e Saygı Mitingi'nin 24 Ocak Cumartesi gününe alındığını bildirdi.

İSTASYON MEYDANINDA

Açıklamada, "Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır il Koordinatörlüğü olarak Fransa'daki Charlie Hebdo mizah dergisine yapılan saldırıdan sonra İslami kutsallara dünya genelinde saldırı ve hakaretler yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Yapılan haksızca saldırıları kınamak ve lanetlemek maksadıyla Diyarbakır tarihi İstasyon meydanında ‘Peygamber'e Saygı' adı altında bir miting tertiplemek için resmi başvurularımızı yapıp bu yönde basına duyuru yapmıştık. Ancak belirlediğimiz tarihte, resmi müracaatlarda bir sıkıntı yaşandığı için etkinliğimizin tarihinde bir değişiklik yapılmıştır. Bu nedenle 25 Ocak Pazar gününden24 Ocak 2015 Cumartesi gününe (yani bir gün öncesine) alınmıştır."denildi. Açıklamada ayrıca, tüm Diyarbakırlılar Peygambere (sav) olan bağlılık ve sevgisini bir kez daha dünyadaki Hz. Muhammed (sav) düşmanlarına göstermek amacıyla yapılacak olan ‘Peygamber'e Saygı' mitinge davet edildi.