Petrol Ülkelerinden Darbeci Sisiye Yardım

Petrol Ülkelerinden Darbeci Sisiye Yardım

John Kerry'nin Mısır'a yatırım çağrısından saatler sonra Kuveyt ve Suudi Arabistan 4 milyar dolar yardım yapacağını açıkladı.

AABD Dışişleri Bakanı John Kerry bugün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geleceği Mısır Ekonomi Konferansı öncesi diğer ülkeleri Mısır'a yatırım yapmaya çağırmıştı. Kerry'nin çağrısından saatler sonra Kuveyt'ten büyük bir yatırım haberi geldi.
Kuveyt, Mısır'a 4 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını açıkladı. Kuveyt'in hemen ardından Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın da Mısır'a 4 milyar dolarlık yardım yapacağı bildirildi.
Suudi Arabistan'ın ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) de Mısır ekonomisine 4 milyar dolar destek vereceği bildirildi.
MISIR'IN BEKLENTİSİ 35 MİLYAR DOLAR

Mısır'ın Geleceği başlıklı ekonomik kongre, çok sayıda devlet başkanı, bakan ve uluslararası şirket yetkilisinin katılımıyla Şarm el-Şeyh kentinde çalışmalarına başladı.
YENİ BAŞKENT GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Mısır'ın Geleceği başlıklı ekonomik kongre, çok sayıda devlet başkanı, bakan ve uluslararası şirket yetkilisinin katılımıyla Şarm el-Şeyh kentinde çalışmalarına başladı. Mısır, Kahire'nin dışına inşa etmeyi planladığı yeni yönetim ve iş kentini görücüye çıkardı.