Peşmergeden IŞİD'e darbe: 62 ölü

Peşmergeden IŞİD'e darbe: 62 ölü

Peşmergeden IŞİD'e darbe: 62 ölü

Bölgedeki Kürt kanalları IŞİD’e bağlı silahlı grupların, Zummar nahiyesini ele geçirmek için Peşmerge güçlerine saldırıda bulunduğunu çatışmalarda  IŞİD terör örgütüne mensup 62 kişinin öldürüldüğü belirtildi.
Üst düzey peşmerge komutanları, Erbil’de toplanarak, son durumu değerlendirirken karşı savunma pozisyonundan çıkıp, saldırıya geçme kararı aldıkları belirtildi. Bu doğrultuda Erbil ve Duhok'tan, Zummar'a askeri sevkiyat yapıldı. Peşmerge komutanlarından General Abdurrahman Kewrini,IŞİD'in, son saldırısında 40 peşmergenin ağır yaralanması üzerine saldırı pozisyonuna geçtiklerini söyledi. Kewrini, "Hiçbir şekilde durmayacağız. Kürdistan bölgesi sınırlarında IŞİD'i kovacağız" dedi.
Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani de, Şengal Bölgesinde saldırıya maruz kalan Yezidiler’in Din İşlerinden sorumlu Şeyh ve beraberindeki heyeti kabul ederken ''Hiç bir düşman Yezidi Kürtleri yok edemeyecektir. Üzerine basarak söylüyorum ki, Şengal'in her karış toprağını kurtarmak, Yezidi kardeşlerimizi savunmak için ciddi ve kararlıyız” dedi.
Barzani, halkın can ve mal güveliğinin korunması konusunda ihmali bulunanlar hakkında soruşturma açılacağını ekledi.