Peşmerge, Musul'da iki köyü IŞİD'den aldı

Peşmerge, Musul'da iki köyü IŞİD'den aldı

Birçok noktayı geri alan Peşmerge güçleri, Mahmur ilçesinden Musul'a doğru ilerlemeye çalışıyor

Peşmerge güçleri,  IŞİD öncülüğündeki silahlı grupları püskürterek, Musul'un Bakırte nahiyesiyle 2 köyünde kontrolü ele geçirdi. 

IŞİD'e bağlı silahlı grupları durdurmak ve bulunduğu yerleşim yerlerini almak için saldırı başlatan Peşmerge güçleri, Mahmur ilçesinden Musul'a doğru ilerlemeye çalışıyor. Peşmerge güçleri, IŞİD'le girilen şiddetli çatışmaların ardından Musul'un Bakırte nahiyesini ve iki köyü kontrolüne aldı. 

Bölgeden kaçan IŞİD militanlarının, çekilirken bombalı tuzaklar kurdukları görüldü. Peşmerge güçleri de girdikleri köylerde, önce mayın taraması yapıyor.

Bu arada IŞİD'in muhtemel saldırılarına karşı binlerce Peşmergenin zırhlı araçlar, topçu birlikleri ve ağır silahlarla sınır hatlarındaki bekleyişi sürüyor. 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Erbil Sorumlusu Ali Hüseyin, Mahmur ilçesinin çevresinde IŞİD'in elinde sadece 3 köy kaldığını, diğerlerinin Peşmergenin kontrolünde olduğunu kaydetti.

Bir süredir gerginlik ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Musul başta olmak üzere bazı kent ve yerleşim yerlerini ele geçirmesinden sonra artan çatışmalar, devam ediyor.