Peşmerge IŞİD hedeflerini böyle vurdu

Peşmerge IŞİD hedeflerini böyle vurdu

Irak'ta etkili olan terör örgütü IŞİD'in (DEAŞ) Irak'ın kuzeyinde bin 500 kilometrekarelik alanın Peşmerge güçleri tarafından kurtarıldığı bildirildi.

Peşmergelerin son bir haftada Irak'ın kuzeyindeki bin 500 kilometrekarelik alanı IŞİD militanlarından kurtardığı bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, son bir haftada Musul'un kuzeyinde bin 500 kilometrekarelik alanın kurtarıldığı belirtildi.

"Terör örgütü IŞİD'e öldürücü darbeler vuruldu" denilen açıklamada, Musul merkeze bağlı Sehric, Tel Hıdır, Cemrud ve Aski Musul köylerinin "teröristlerden" tamamen temizlendiği ifade edildi.

Militanların kaçışı görüntülendi

Öte yandan, Peşmerge, Musul'un kuzeyindeki çatışmalarda IŞİD'in iki hummer jipini vurdu. Peşmergeler, hummerlerin vurulma anını ve militanların kaçışını görüntüledi.

Video kaydında Musul'un 12 kilometre kuzeyindeki Hasan Celal köyündeki çatışmalarda Peşmergenin, elindeki ağır silahlarla IŞİD'in iki askeri hummer cipini etkisiz hale getirdiği görülüyor.

Görüntülerde, Peşmergelerin füzelerle IŞİD'e ait cipleri vurmasının ardından araçtan çıkan iki militan kaçmaya çalışıyor. Bu kişileri kurtarmak için bir başka cip bölgeye geliyor ancak Peşmergeler, bu aracı da vuruyor. Daha sonra araç ve militanların olduğu alan ateş altında tutuluyor. Çatışmalar sırasında IŞİD'e ait patlayıcı yüklü araç da Peşmergelerin kullandığı ağır silahlarla etkisiz hale getiriliyor.

Peşmerge kaynaklarından alınan bilgilere göre örgüt söz konusu araçları, intihar eylemlerinde kullanıyor.

(AA)