Pes Bu Kadarda Olmaz  Spor Toto  İmam Hatip Yaptırıyor !

Pes Bu Kadarda Olmaz Spor Toto İmam Hatip Yaptırıyor !

İstanbul Beykoz’da yapımına başlanan bir İmam Hatip Ortaokuluna, Spor Toto sponsor oldu

İstanbul Beykoz’da yapımına başlanan bir İmam Hatip Ortaokuluna, Spor Toto sponsor oldu


Kur’an-ı Kerim, hadis, siyer gibi derslerin verileceği, imam ve hatip yetiştirilecek okulun haram parayla yapılması vatandaşların tepkisine sebep oldu. Yapımına Spor Toto’nun sponsor olduğu imam hatip ortaokulunun hemen yanında bulunan imam hatip lisesinde öğretmenlik yapan Ş.H. “Durumu gören öğrencilere cevap veremiyoruz. Biz onlara bu okullarda kumarın haram olduğunu öğretiyoruz” ifadelerinde bulundu.


İstanbul Beykoz’da inşa edilen bir İmam Hatip Ortaokulu’na Spor Toto sponsor oldu. Kumar ve şans oyunlarının haram olduğunun öğretileceği okulda, devlet eli ile kumar oynatan Spor Toto tarafından yaptırılması vatandaşa ve hemen yanında bulunan İHL öğrencilerine akıl tutulması yaşattı. 


İmam Hatip Ortaokulu’nun hemen yanında bulunan İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yapan Ş.H. “İmam Hatip Okullarında, Allah’ın dini İslam’ı elimizden geldiği kadarıyla öğretmeye çalışıyoruz. Burada içkinin, faizin, zinanın ve kumarın haram olduğunu öğretiyoruz. Şimdi böyle bir yer haram para ile yapılmaya çalışıldığını gören öğrenciler, “Hocam, kumar haram diye söylüyorsunuz ama okullarımız haram para ile yapılıyor, diyorlar. Ne cevap verebiliriz? En azından yapılanın tabela asılarak afişe edilmemesi lazım. İmam Hatip Ortaokulu inşaatında Spor Toto’nun tabelasını halk görünce, ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ diyor. Halkın İmam Hatip Okullarına karşı olumlu bakışı zedeleniyor. Bu yapılan, içki parası ile camii yapmak gibi bir şey. Haram haramdır değişmez” diyerek yanlıştan kesinlikle dönülmesi gerektiğini ifade etti.


 


“KUMARIN MEŞRULAŞMASINA DA SEBEP OLUR”


İlahiyatçı yazar Abdülaziz Kıranşal, kumarın millileşip, Milli Piyango’ya dönüşmesinden sonra, Spor Toto’nun İmam Hatip Okulu’na sponsor olmasının da kumarın meşrulaşmasına sebep olabileceği uyarısında bulunarak, “Eğer bu okullarda eğitim gören imam hatip öğrencileri Kur’an eğitimi için yetiştiriliyorsa, eğitimini yapacakları Kur’an, ‘Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) fal ve şans oyunları birer şeytan işi pisliktir. Bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz’ ayetiyle kumarı yasaklıyor. Eğer bu İmam Hatip Okulları, fıkıh öğretmek için eğitim veriyorsa, öğretilecek İslam fıkhı kumarı kesin hükümlerle yasaklamıştır. Kur’an ve sünnetin açıkça yasakladığı ve büyük haramlardan saydığı kumarın, İmam Hatip Okullarımızın harcına kesinlikle karıştırılmaması gerekir” şeklinde konuştu.


“AKIL TUTULMASI”


İmam Hatip Okullarının milletimizin ruh kökü ve kimliğini temsil eden en önemli kurumlar olduğunu söyleyen ilahiyatçı yazar Abdülaziz Kıranşal, “İmam hatip nesli demek bereket demektir. Böyle bir neslin yetiştirileceği kurumların harcına Allah’ımızın haram kıldığı bir kazancı karıştırmak bu bereketi kendi ellerimizle katletmek demektir. Dinin öğretileceği kurumları, gelirinin açıkça kumardan ve haramdan geldiği bilinen kazançlarla inşa etmek ve bunun da tabelasını asarak reklâmını yapmak olsa olsa bir akıl tutulması olur” ifadelerini kullandı.


Kaynak : Milli Gazete