Pervin Buldan'dan HDP'lilere Çok Önemli Çağrı!

Pervin Buldan'dan HDP'lilere Çok Önemli Çağrı!

Dün HDP'nin Diyarbakır mitingi öncesi yaşanan patlamaların yankısı devam ediyor.

HDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan internethaber'in dünkü olayla ilgili sorularını yanıtladı:

BU TÜR OLAYLAR İÇİN TEŞVİK ETTİLER

Aslında aylardır seçim çalışmaları yapıyoruz fakat seçim çalışmalarında sanki birileri bu tür olayların yaşanması için hep bir kesimi teşvik etmeye çalıştı. Özellikle AKP'nin dili, üslubu, açıklamaları, HDP'yi hedef göstermesi, özellikle Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş üzerindeki linç kampanyalarını başlatmaları bu tür olaylara sebebiyet verdi.

"HDP'Yİ HEDEF GÖSTERMEKTEN VAZGEÇİN" DEDİK
 
Başından beri hep ikaz ettik, uyardık, başta Sayın Yalçın Akdoğan olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanı "HDP'yi hedef göstermekten vazgeçsin" dedik. Fakat ne yazık ki, AKP bugün iktidar uğruna, bir koltuk uğruna o hırsla bu dilinden ve üslubundan vazgeçmedi. En son Diyarbakır'da dün birçok insanın yaralanmasına, 4 insanımızın yaşamını yitirmesine sebebiyet verdiler. 

HER ŞEYE RAĞMEN DUYARLILIK ÇAĞRISI 
 
Ama her şeye rağmen, biz bu ülkede, Türkiye'de bu kadar ırkçı, bu kadar faşist, bu kadar tekleştiren dil ve üsluba rağmen birlik ve beraberliğimizin korunması konusunda halkımıza duyarlılık çağrısını bir kez daha yapmak isterim.

AKP'YE DERS VERMEK İNSANLIK GÖREVİ 
 
Özellikle sağduyulu olmamız gerektiğini, bu tür provokasyonlara asla kimsenin mahal vermemesi gerektiğni, dün akşamdan itibaren sokaklarda, meydanlarda yaşanan olayları tasvip etmediğimizi söylemek isterim. Eş Genel Başkanımız zaten çağrısını yaptı, herkesin buna uyması gerektiğini ve aslında herkesin yarın sabah sandıkta bu insanlara, başta AKP'ye ders vermenin bir insanlık görevi olduğunu ifade etmek isterim.

SANDIKLARA, OYUNUZA SAHİP ÇIKIN 
 
O yüzden ben bir kez daha halkımıza başsağlığı diliyor ve geçmiş olsun diyorum. Ama yarın aynı zamanda sandıklara sahip çıkmak başta olmak üzere oy kullanarak ve HDP'ye sahip çıkarak Türkiye'ye barışı hep birlikte getireceğimize inanıyorum. Bu duygumuzu, bu düşüncemizi de sizin aracılığınızla halkımızla paylaşmak isterim.