Pervez Müşerref'in durumu ağırlaştı!

Pervez Müşerref'in durumu ağırlaştı!

Eski Pakistan Devlet Başkanı Müşerref'in, mahkemeye giderken geçirdiği kalp krizi nedeniyle yoğun bakımda tutulduğu açıklandı.

Müşerref'in basın danışmanı Asya İshak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski devlet başkanının sağlık durumunun dün itibari ile kötüleşmeye başladığını söyledi.
 
Doktorların, dün Müşerref'i hareket etmemesi konusunda uyardığını belirten İshak, şunları kaydetti:
 
"Sayın Müşerref dün öğleden sonra rahatsızlandı. İslamabad Yüksek Mahkemesi yargıcı Şevket Sıddıki'nin hakkında söylediği, 'Suçlu olduğu halde kolaylıklar sağlanıyor. Güzel bir evde, rahat içinde kalmasına izin veriliyor' sözleri kendisini fazlası ile üzdü. Gecenin ilerleyen saatlerinde durumu daha da ağırlaştı. Mahkeme, davaya gelmesi için ısrar edince bugün duruşmaya katılmak istedi ancak gelirken arabada rahatsızlandı. Kalp krizi geçirdi. Şu anda komada değil. Bilinci açık ancak durumu ciddi ve yoğun bakımda tutuluyor."
 
Pakistan'da 2007 yılında ilan ettiği olağanüstü hal sırasında anayasanın altıncı maddesini ihlal ettiği gerekçesi ile hakkında vatana ihanet suçlaması getirilen ve dava açılan Pervez Müşerref, bu sabah ilk kez duruşmaya katılmak üzere evinden ayrılmış ancak yolda rahatsızlanarak Ravalpindi şehrindeki Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsü'ne getirilmişti.