Pervez Müşerref hastaneye kaldırıldı

Pervez Müşerref hastaneye kaldırıldı

Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in vatana ihanet suçlaması ile yargılandığı davaya katılmak üzere yola çıktığı sırada rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İSLAMABAD

Müşerref'e Pakistan anayasasının altıncı maddesini ihlal suçlaması ile açılan dava, Ulusal Kütüphane binasında görülen üçüncü duruşma ile devam etti. Sabah saatlerinden polis, asker ve "Rangers" adı verilen özel askeri timlerden oluşan yaklaşık 1500 kişilik güvenlik gücü, mahkeme ile Müşerref'in evinin arasında saldırı ihtimaline karşı önlem aldı.

Duruşmanın yapıldığı kütüphane binası çevresinde güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken, duruşmaya katılması beklenen Müşerrref'in yolda rahatsızlandığı ve Ravalpindi Merkez Askeri Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde müşahede altına alındığı açıklandı.

Bunun üzerine duruşmaya ara veren mahkeme heyetinin ilerleyen saatlerde bir ara karar açıklayacağı duyuruldu.

Müşerref'in halen hastanede tutulduğu belirtildi.

Müşerref'in avukatlarından Ahmed Rıza Kasuri, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekilinin her hangi bir şeyden korkmadığını belirterek, "Eğer Sayın General Müşerref bir şeyden korksaydı ülkeye geri dönmezdi. Bu davalarla yüzleşmek istemezdi. Kendisi komandodur. Her hangi bir şeyden korkusu yoktur. Hastalığı insani bir durumdur" dedi.