Pervez Müşerref Hakkında Tutuklama Kararı

Pervez Müşerref Hakkında Tutuklama Kararı

Eski Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in, hakkında görülen Lal Mescit operasyonuna ilişkin davaya zorla getirilmesine karar verildi.

Lal Mescit'e Taliban'ın yuvası olduğu gerekçesiyle 2007 yılında düzenlenen askeri operasyonda öldürülenler arasında yer alan mescit imamı Gazi Abdurreşid'in oğlu tarafından o dönem devlet başkanı olan Müşerref'e karşı açılan davanın görülmesine başkent İslamabad'da devam edildi. 
Hakim Kamran Basharat, avukatlarının Müşerref'in mahkemeye gelmesinin muaf tutulması talebini reddetti. Hakim Basharat ayrıca, Müşerref'in 24 Temmuz'daki duruşmaya zorla getirilmesi için kefaletsiz tutuklama kararı çıkarttı. 
General Pervez Müşerref, 1999 yılında Başbakan Navaz Şerif'e karşı darbe yaparak iktidarı ele geçirmiş 2008 yılındaki istifasına kadar ülkeyi tek başına yönetmişti. 2007 yılı Temmuz ayında Müşerref'in emriyle Pakistan Talibanı'nın yuvası olduğu gerekçesi ile başkent İslamabad'daki Lal Mescit'e askeri operasyon düzenlenmiş ve imam Gazi Abdurreşid'in yanı sıra 100'den fazla medrese öğrencisi öldürülmüştü.
Müşerref, hakkında daha önce görülen vatana ihanet, eski başbakanlardan Benazir Butto'nun ve eskiBelucistan Eyaleti Valisi Navab Ekber Bugti'nin öldürülmesine ilişkin davalarda kefaletle serbest kalmıştı.
Kaynak : AA