Perşembe günü okulların tatil olduğu iller

Perşembe günü okulların tatil olduğu iller

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzincan ve Kırşehir il genelinde, Yozgat il merkezi ve 7 ilçede eğitime yarın ara verildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzincan ve Kırşehir il genelinde, Yozgat il merkezi ve 7 ilçede eğitime yarın ara verildi.
Alınan bilgiye göre, Erzincan il merkezi ve ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmaması için yarın il genelinde eğitime ara verildi.
Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Akdağmadeni, Boğazlıyan, Sorgun, Çekerek, Aydıncık, Saraykent ve Çayıralan ilçelerinde eğitime yarın ara verildiğini duyurdu.
Kadışehri ilçesinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildi.
Kırıkkale kent merkezinde taşımalı eğitim yapılan okullar ile Hacılar beldesi, Ahılı, Kazmaca ve Yukarı Mahmutlar köyü, Çullu ve Aşağı Mahmutlar mahallerindeki okullarda eğitime yarın ara verildiği öğrenildi.
Bu arada, kar yağışı ve tipi nedeniyle Kırıkkale'de 113 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime yarın ara verileceği bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik verilerin yanı sıra devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki tüm anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildiği belirtildi.
Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de aynı tarihte bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KARAMAN 

Karaman'da kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle okullar perşembe günü (yarın) tatil edildi.
Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İl ve ilçelere bağlı tüm eğitim kurumlarında 8 Ocak Perşembe günü uygun olmayan hava koşulları nedeni ile eğitim yapılmayacaktır" denildi.

BARTIN

Bartın'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verileceği bildirildi.
Bartın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, aşırı soğuk, yoğun kar yağışı ve buzlanma ile ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle il genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime bir gün ara verileceği belirtildi.
Açıklamada, okulların dönem içerisinde uygulayacağı telafi programıyla eksik derslerin tamamlanmasının sağlanacağı ifade edildi.

KARABÜK

Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki bütün okullarda yarın eğitim ara verildi.
Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının akşam saatlerinden itibaren artarak devam etmesinin beklendiği belirtildi.
Açıklamada, bu nedenle kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda eğitim öğretime yarın için ara verildiği belirtilirken, buzlanma ve don olaylarına karşı da vatandaşların dikkatli olması istendi.
Kent genelinde bugün de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmişti.

NEVŞEHİR

Nevşehir il merkezi ve 6 ilçede 1, Derinkuyu ilçesinde 2, Niğde'de 1 gün eğitime ara verildiği bildirildi.
Nevşehir merkez ile Kozaklı, Gülşehir, Hacıbektaş, Avanos, Ürgüp ve Acıgöl'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği belirtildi.
Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde eğitime yarın ve ertesi gün ara verildiğini bildirdi.
- Niğde
Niğde'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 8 Ocak Perşembe günü eğitime ara verildiği belirtildi.

DÜZCE

Düzce'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.
Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda, eğitim ve öğretime 8 Ocak Perşembe günü de ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.