Perinçek: Suriye ile İşbirliği Sancılı Bir Süreç

Perinçek: Suriye ile İşbirliği Sancılı Bir Süreç

FETÖ’den boşalan kadrolara Kemalist ve ulusalcı isimler yerleşirken, cezaevinden çıktıktan sonra AK Parti ile paralel söylem geliştiren ...

FETÖ’den boşalan kadrolara Kemalist ve ulusalcı isimler yerleşirken, cezaevinden çıktıktan sonra AK Parti ile paralel söylem geliştiren Türkiye siyasetinin karanlık isimlerinden Doğu Perinçek, "Türkiye PKK ve FETÖ'yü eziyor ama arkasında ABD çıkıyor. Türkiye buna boyun eğemezdi. Suriye ile işbirliği Türkiye'nin gündemindedir. Bu süreç sancılı bir süreç. Kolay olmadığını 15 Temmuz'da gördük" ifadesini kullandı.
 
Türkiye'nin, 15 Temmuz darbe girişimiyle Gladio ile tanıştığının altını çizen Perinçek, şöyle konuştu:
 
"Türkiye'de Gladio'nun ne olduğu merak edilirdi, 'Hani nerede Gladio?' denirdi. Türkiye 15 Temmuz gecesi Gladio ile tanıştı. Tankların, uçakların, Türk ordusunun içene Amerika tarafında yerleştirilmiş olan Fethullahçı Gladio ile 15 Temmuz gecesi tanıştık ve onu yerle bir ettik. Devlet ve milletin güçleri birlikte Gladio'yu yerle bir etti. Bunun arkasında da Fırat Kalkanı harekatı geldi. Yani PKK'yı sınırların ötesinde de kovalamak, bulduğumuz yerde bastırmak, yok etmek, Türkiye'yi terörden kurtarmak. Bu süreçte içinde Türkiye dünyadaki ve bölgedeki dostlarını keşfetmeye başladı, bu çok önemli. Amerika bizi bölmek istiyor, Amerika bizi borç batağına sapladı ekonomik dayatmasıyla. Bundan nasıl kurtulacağız? Türk milleti var ama bunun dışında bölge ülkeleri dünya ülkeleri var, şimdi ne oldu Rusya bizim stratejik dostumuz oldu."
 
Türkiye'nin Asya'da nefes aldığını kaydeden Perinçek, Türkiye ekonomisinin Rusya, Çin ve Almanya ortaklığıyla Avrasya'da soluk alabileceğini belirtti. 
 
Perinçek, Türkiye'nin Atlantik sistemden koptuğunu söyleyerek, "Türkiye PKK ve FETÖ'yü eziyor ama arkasında ABD çıkıyor. Türkiye buna boyun eğemezdi. Cumhuriyet var, Atatürk var. Türkiye'nin dinamikleri önümüzü tayin ediyor. Suriye ile işbirliği Türkiye'nin gündemindedir. Bu süreç sancılı bir süreç. Kolay olmadığını 15 Temmuz'da gördük" ifadesini kullandı
 
Perinçek, geçtiğimiz hafta yayımladığı bir yazısında da Vatan Partisi'nden ve AKP'den heyetlerin Şam'ı ziyaret ettiğini belirtmişti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halep Anlaşmasını ilan ederken, Vatan Partisi Heyeti AKP iktidarının belirlediği kadrolarla birlikte Şam’a ulaşmıştı. Genel Başkan Yardımcılarımızdan Yunus Soner Başkanlığındaki heyetimizin 4-7 Ekim 2016 günlü ziyaretinde Suriye yönetiminin de olurunu alarak izlenen Yol Haritası hayata geçiriliyor. Türkiye-Rusya arasında stratejik işbirliğinden sonra, Suriye ile işbirliği de yoldadır. Tayyip Erdoğan’ın Halep Anlaşmasını açıklaması bu açıdan bir müjde olarak görülmelidir. Türkiye’nin önü açılıyor."