Perinçek: 'Adalet Yürüyüşü' CHP’nin Bonzaisi

Perinçek: 'Adalet Yürüyüşü' CHP’nin Bonzaisi

Perinçek: 'Adalet Yürüyüşü' CHP’nin bonzaisi, amaç HDP’yle ittifak

Ulusal Kanal canlı yayınında konuşan Perinçek, HDP heyetinin ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek ziyaretinde bulunmasıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

Perinçek: 'Adalet Yürüyüşü' CHP’nin Bonzaisi

“Bu yürüyüş CHP ile HDP’nin bir seçim ittifakı yürüyüşüdür. Bu yürüyüş CHP’nin bonzaisidir. Bakın bu yürüyüşte bulunan insanları PKK’nın üst düzey yöneticileri yollamıştır. Sorun bunu inkar edemezler."

 

'HDP YÜRÜNECEK DEĞİL, KAPATILACAK PARTİ'

Perinçek ayrıca, "Buradan tekrar söylüyorum. HDP yürünecek bir parti değil, kapatılacak bir partidir. Terör örgütüne lojistik destek veriyor. İnsan kaynağı sağlıyor. Çok açık söylüyorum. CHP Duran Kalkanlarla, Cemil Bayıklarla yürüyor. Bunlarla iktidara yürünmez. Çukura yürüyor" şeklinde konuştu.

Bu yürüyüşle CHP tabanının HDP’yle ittifaka alıştırılmak istendiğini öne süren Vatan Partisi lideri sözlerini şöyle sürdürdü: “Bonzai gibi. Uyuştura uyuştura alıştırmaya çalışıyorlar. HDP’yi meclise sokan CHP bu şekilde AKP’yi düşürme planı yaptı. Ancak bunun olmayacağı belli. Onlara söyledik PKK’ya değil, MHP’ye gidin diye. Bizi dinlemediler. Bakın dün CHP PKK ile yürüdükten sonra yüzde 49 yüzde 19’a düşmüştür. Burdan ne çıkar? ABD’nin projesi çıkar.”