Peres: Başlarımız eğilecek ancak ruhumuz yıkılmayacak

Peres: Başlarımız eğilecek ancak ruhumuz yıkılmayacak

Batı Şeria'nın El-Halil kentinde dün cesetleri bulunan 3 Yahudi yerleşimci çocuğun cenaze törenine katılan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, "Başlarımız eğilecek ancak ruhumuz yıkılmayacak" dedi.

Üç Yahudi yerleşimcinin Kudüs yakınlarındaki Modin Mezarlığı'ndaki cenaze törenine devletin zirvesi tam kadro katıldı.

Cumhurbaşkanı Şimon Peres, törendeki konuşmasında, "Mucize için her birimiz, yalnız başına ama hep birlikte dua ettik. Ne yazık ki onların cinayet haberi trajedisi bizi vurdu. Derin keder hepimizi sardı" dedi.

Peres, "Derin kökleri olan birlik içinde tarihi bir ulusuz. Hikayemiz gözyaşları ile dolu ama ruhları Tevrat'ı korudu" ifadelerini kullandı.

Peres, ordunun katilleri bulup cezalandıracağını belirterek "İsrail, terörü köklerinden elleriyle sıkıca çıkarıp koparana kadar devam edecektir" dedi.

Başbakan Netanyahu

İsrail Başbakanı Netanyahu da "Kişisel tecrübelerimden bildiğim ulusun seni sarması, sevdiğini kaybetmenin acısını silmez. Ama hayat insanları süpüren bir nehir gibidir" diyerek çocuklarını kaybeden ailelere "Ulusumuz sizinle ağladı, sizi kucakladı ve size eşlik etmeye devam edecek" ifadeleriyle destek verdi.