Pencere

Yavuz Oğhan’ı bilirsiniz. Gazeteci. Radyocu. Yılların medya emekçisi.

En son, kendi Youtube kanalında Ahmet Davutoğlu ile mülakat yaptı diye RS FM’deki işine son verilmesiyle gündeme gelmişti.

Şimdi, bir grup arkadaşıyla beraber çıkardığı PENCERE gazetesiyle gündemde.

PENCERE, geçen Pazartesi günü ‘yayına’ başladı. Hayırlı olsun.

Sadece PDF formatında çıkan bir gazete bu.

Yeni bir şey; ama kâğıda basılı olmaması dışında bildiğiniz gazete.

 

12 sayfa.

Mizanpajı çok güzel; aynı anda hem cıvıl cıvıl hem ağırbaşlı.

Yazar çeşitliliği, medyada çoğulculuğun ihyası bakımından ümit verici.

Farklı kesimlerden tam 46 yazar var bu gazetede.

Üşenmeden sayalım:

Abdurrahman Kurt, Adnan Gerger, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Alaaddin Dinçer, Ali Ekber Yıldırım, Atilla Kıyat, Atilla Türker, Dr. Aytuna Tosunoğlu, Prof. Dr. Bahadır Erdem, Bahattin Yücel, Prof. Dr. Burak Arzova, Candaş Tolga Işık, Cengiz Erdil, Cevat Kol, Çiğdem Anad, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Demircan Ülger, Prof. Dr. Erhan Erkut, Erhan Güleryüz, Erhan Karadağ, Erhan Telli, Prof. Dr. Emre Alkin, Erkin Şahinöz, Fikret Bilâ, Haldun Solmaztürk, Hasan Tahsin Benli, Doç. Dr. İbrahim Turhan, Dr. İbrahim Uslu, İpek Durkal, Kerem Kırçuval, Dr. Kubilay Kaptan, Lube Ayar, Murat Kubilay, Murat Aksoy, Mehmet Şandır, Melda Onur, Murat Aydın, Necdet Saraç, Nesrin Nas, Nihat Sırdar, Oya Özarslan, Prof. Dr. Serhat Güvenç, Tolga Şardan,Vahap Coşkun, Yavuz Oğhan ve Zeynel Lüle.

Karikatürist de var tabii: Bülent Çelik.

***

Gazetenin internet sitesinde (www.gazetepencere.com) yer alan tanırım yazısı:

“Bir grup gazeteciyiz. İşimiz haber yapmak. ‘Okuyacak gazete bulamıyoruz, haberlere ulaşamıyoruz, sosyal medyada haberler akıp gidiyor ne olduğunu anlayamıyoruz’ diyenlere ‘çare var’ demek ve teknolojideki gelişmeleri de değerlendirmek için bir araya geldik, bir gazete hazırlamaya, yeni bir PENCERE açmaya karar verdik.

Bu gazete basılı olmayacak. PDF formatındaki PENCERE gece geç saatlerde hazırlanacak ve her sabah 7’de abonelerin eposta kutularında ya da WhatsApp mesaj kutularında yerini alacak.

Siyasetten ekonomiye, dış politikaya, dosya konularına, tematik sayfalara, spordan magazine bir gazetede ne varsa PENCERE’de de o olacak.

Haberler gizlenmeyecek. Kime yarar, kime zarar verir diye önden muhasebe yapılmayacak, öncelik kamuoyunun ‘’haber alma hakkı’’nda olacak.

Farklı kesimlerden, görüşlerden yazarlar kendi pencerelerinden olaylara bakışlarını, analizlerini uzman oldukları konularda yorumlarını PENCERE’den okuyuculara ulaştıracak.

PENCERE sansür ve otosansürün haberciliğin baş belası olduğu gerçeğinden hareketle, farklı görüşlerin demokrasinin temeli olan seçmenin doğru karar vermesine verdiği katkının bilinciyle hareket edecek.

PENCERE’nin aboneleri olacak.

Aboneler verecekleri mütevazı katkı ile haber alacak PENCERE de o katkılarla hayatını devam ettirecek.”

***

Abonelerden bekledikleri katkı gerçekten mütevazı.

Aylık 9 TL, senelik 108 TL.

Abonelik işlemi www.gazetepencere.com üzerinden kolayca yapılabiliyor.

Hür basına destek olmak isteyenlerin dikkatine.

Bu yazı toplam 1193 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar