PEGIDA Liderinden Skandal Teklifler

PEGIDA Liderinden Skandal Teklifler

Almanya Dresden'de ortaya çıkan PEGIDA hareketinin Norveç'teki lideri Max Hermansen, entegre olmanın en önemli şartlarından birisinin bir Müslümanın bir Norveçli ile evlenmesi olduğunu söyledi.

Almanya'nın Dresden kentinde ortaya çıkan Müslüman ve göçmen karşıtı PEGIDA (Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) hareketinin Norveç'teki lideri Max Hermansen, entegre olmanın en önemli şartlarından birisinin bir Müslümanın bir Norveçli ile evlenmesi olduğunu söyledi.

Başkent Oslo'da PEGIDA'nın başlattığı eylemler ile İslam ve Müslümanlar konusunda AA muhabirinin sorularını cevaplayan Hermansen, Norveç'teki Müslümanların sınır dışı edilmesi taraftarı olmadığını sadece yenilerinin gelmemesi gerektiğini ifade etti.

20 yıl subay olarak Norveç ordusunda görev yaptıktan sonra öğretmenliğe başlayan ancak PEGIDA faaliyetlerindeki rolü nedeni ile görevden uzaklaştırılan 54 yaşındaki Hermansen, "Son 5 senedir başkent Oslo'daki iki lisede sosyal bilgiler dersi veriyordum. Bu okullarda çok sayıda Müslüman genç ile tanışma imkanı buldum" diye konuştu.

"Ayetleri hatırlamıyorum"

Norveç PEGIDA'sının lideri Hermansen, İslam ile ilgili Türkçe, Arapça veya Urduca'dan İngilizceye çevrilmiş kaynaklar okuduğunu fakat hiçbirini hatırlayamadığını ifade etti.

Daha önce hiç Kur'an okumadığını söyleyen Hermansen, "İnsanların Kur'an'ı referans aldığını görüyorum. Benim okuduğum bir liste vardı. O listede ayetler referans alınarak bütün kafirlerin ölmesi gerektiği, bütün Yahudilerin temizlenmesi gerektiği yazıyordu. Bunlar korkutucu şeyler" diye konuştu. O ayetlerin hangileri olduğu sorulduğunda ise Hermansen ayetleri hatırlayamadığını belirtti.

Hermansen, camilerle ilgili bir soruya ise, "bütün camiler kapatılmalı" cevabını verdi.

İstatistiklerde Norveç'te ikamet eden Pakistanlıların yüzde 96'sının kendi ülkelerinden insanlar ile evlendiğinin görüldüğünü kaydeden Hermansen, oranın yaklaşık yarısının zorla yapılmış evlilikler olduğunu ileri sürdü. Irkçı hareket lideri Hermansen, Norveçliler ile evlenen Pakistanlı veya Türklerin sayısının azlığına kendilerinin de şahit olduğunu ifade etti. Hermansen'e göre entegre olmanın en önemli şartlarından birisi, bir Müslümanın bir Norveçli ile evlenmesi.

Breivik sorusuna tepki

Hermansen, AA muhabirinin Norveç'te 22 Temmuz 2011'de 77 kişinin yaşamını yitirdiği, 242 kişinin yaralandığı terör eylemlerini düzenleyen Anders Behring Breivik hakkındaki düşünceleri ile ilgili soruya ise cevap vermek istemedi. Norveç'teki PEGIDA hareketinin lideri Max Hermansen, konuyla ilgili soru sormaya devam edilirse röportaja son vereceğini de söyledi.

KANAL A