PEGIDA Kanada’ya Sıçradı

PEGIDA Kanada’ya Sıçradı

İslam ve göçmenlik karşıtı, ”Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” hareketi üyeleri, Kanada’da ilk gösterilerini bu hafta sonu düzenleyecek.

İlk olarak Almanya’nın Dresden kentinde geçen yıl Ekim ayında kurulan ve  gösteri yapan PEGIDA, Kanada’daki ilk eylemi için Montreal kentini seçti. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden taraftar arayan PEGİDA Kanada Hareketi, şu ana kadar Quebec ve Bristish Colombia eyaletlerinde 3 bine yakın taraftar topladı. 28 Mart Cumartesi günü için görüşlerini paylaşanları eylemlerine katılmaya çağıran grubun davetine, Quebec’ten şu ana kadar bini aşkın kişi olumlu cevap verdi.

"PEGIDA’nın söylemleri size aldatmasın"

Montreal Belediye Başkanı Denis Coderre konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Montreal’de İslamofobi örneği bu hareketi kınıyorum" dedi. Montreal Solidaire Milletvekili Françoise David de, grubun yapacağı gösteriye karşı çıktı. Project Montreal isimli grubun lideri Guillaume Lavoie ise, "Montreal halkına sesleniyorum: PEGIDA’nın söylemleri size aldatmasın. Şuurlu Montreal halkının bu gösteriye katılmayacağını umuyorum. PEGİDA üyeleri de bilsin ki, Montreal onların bu eylemi için hiç de uygun bir yer değil" diye konuştu.

Karşı gösteri düzenlenecek

Öte yandan PEGIDA Quebec üyelerinin gösteri için seçtikleri ve şehirde Küçük Magrib (Little Maghreb) Mahallesi olarak bilinen, Kuzey Afrika kökenli Müslüman Kanadalıların yaşadığı Montreal’in Villeray–Saint-Michel–Parc-Extension bölgesinde, aynı gün ve aynı saatte karşı gösteri de düzenlenecek. Quebec eyalet ve Montreal yerel polisi, hafta sonu gerçekleşecek gösteriler için önlem alacak. (AA)