Patrik Tekfircileri Övdü

Patrik Tekfircileri Övdü

Rusya'daki Ortodoks Kilisesi'nin Patriği Kirill, IŞİD'e katılanların çoğunu "dürüst insanlar" olarak tanımladı

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill,'Tanrısız dünyanın eşcinselliği kabul etmesinin' IŞİD'in güçlenmesine yardımcı olduğunu söyledi ve 'IŞİD'e katılanların çoğu dürüst insanlar' dedi.

 Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, IŞİD'in doğuşuyla ilgili şaşkınlık yaratan açıklamalarda bulundu. Rus Ortodoks Kilisesi'nin internet sayfasında röportajı yayınlanan Patrik Kirill, IŞİD'e katılanların çoğunu "dürüst insanlar" olarak tanımladı ve bu insanların örgüte tamamen dini duygularla katıldıklarını savundu.

Militanların 'halifelik uğruna savaşmak için' IŞİD'e katıldıklarını söyleyen patrik, halifeliği "Allah etrafında toplanmış ve dini kuralları takip eden inançlı insanlar topluluğu" olarak tarif etti. Patrik bunun, "Tanrısız, seküler medeniyete alternatif bir medeniyet" olduğunu sözlerine ekledi.

Eşcinsellere destek amacıyla Onur Yürüyüşleri düzenleyen 'Tanrısız medeniyetlerden kaçan' Müslümanların IŞİD'e katılmasından şaşkınlık duymadığını belirten Patrik, "Batı'nın dünyayı nasıl inşa ettiğine bakın - kutsal olmayan bir dünya - ve IŞİD, Tanrı'nın dünyasını inşa etmeye çağırıyor. IŞİD destekçileri de buna yanıt veriyor; bunun için kendi canlarını veriyorlar" dedi.