"Patlama HDP'yi iki Puan Yukarıya Taşıdı"

"Patlama HDP'yi iki Puan Yukarıya Taşıdı"

MetroPoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar, Diyarbakır'da yaşanan patlamanın HDP'yi iki puan yukarı taşıdığını söyledi.

Katıldığı televizyon programında MetroPoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 13.1'lik oy oranını yorumladı. Sencar, seçimden önce yaptıkları son ankette HDP'nin oyunu yüzde 11.5 bulduklarını açıklarken fazla oyun kaynağını Diyarbakır'daki bombalama ve CHP'li seçmen şeklinde açıkladı.
DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA DOPİNG ETKİSİ YARATTI

Özer Sencar, HDP'nin oy oranında ortaya çıkan yükselişi şu şekilde açıkladı: "HDP'nin etnik Kürt ve Zaza seçmenden aldığı oy 10'dur. Eğer sadece Kürt seçmenlerden aldığı oylar olsaydı bombalama olmasaydı baraj altında kalabilirdi. Diyarbakır'daki patlama doping etkisi yaptı. Diyarbakır'da yüzde 81'e çıktı. Bu HDP'nin ilk kez gördüğü bir rakamdır.
HDP'Yİ YÜZDE 13'E CHP SEÇMENİ ÇIKARDI

HDP'yi 13'e çıkaran şey CHP'nin seçmenidir. CHP'nin seçmeni biz ne yaparsak yapalım iktidar olamayız ama HDP'nin amacı var Erdoğan'ı durdurmak diye düşündüler. Bu yüzden eğitimli seçmen kendi partilerinden feragat ederek HDP'ye oy verdi. CHP 27,5'u bulabilirdi ancak HDP'ye oy verdiler ve ilk hedefi Ak Parti'yi iktidardan indirmek isteyen HDP'yi baraj üstüne çıkardı."