Patani'de bir yetimhane

Bizim bir Adem Özköse’miz var, biliyorsunuz değil mi?

Onun bir “Sabah Namazı Devrimi” var…

O “Sabah Namazı Devrimi”nin celbettiği bir bereket var…

O bereketin üzerinde yükselen nice güzellikler var…

Şimdi o güzelliklere Patani’deki Şehit Furkan Doğan Yetimhanesi ve Hafızlık Merkezi de eklendi.

Uzakdoğu mimarisi tarzında, insanın gözünü şenlendiren, içini açan, kalbine sürur veren güzeller güzeli yemyeşil bir bina…

O binanın koridorlarında ve bahçesinde güle oynaya koşuşturan dünya güzeli cıvıl cıvıl çocuklar…

Ferah bir atmosferde oyunlar, dersler, namazlar…

Ve yetimlik acısının buharlaşıp gidişi.

Şükürler olsun Rahmân ve Rahîm Allah’a.

***

Patani, Tayland Krallığı’na bağlı, nüfusun çoğunluğunu Müslümanların teşkil ettiği ve Müslüman kurtuluş savaşçılarıyla Tayland ordusu arasında on yıllardır kanlı çatışmaların meydana geldiği yaralı bir bölge.

Biz Patani’yi daha ziyade Adem Özköse üzerinden tanıdık.

Yıllardır makalelerle, röportajlarla, belgesellerle Patani’yi ve onun derin yarasını anlatıyor Adem Özköse.

Anlatmakla kalmıyor, Patani’nin yarasını sarmaya dönük somut gayretler de sarf ediyor.

Şehit Furkan Doğan Yetimhanesi ve Hafızlık Merkezi, işte o gayretlerin bir meyvesi.

Üsküdar’da bir sabah namazı sonrasında başlayan nefis bir hikâyenin heyecan, sevinç ve umut veren müthiş finali.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın internet sitesinden okuyalım:

Dünyanın dört bir yanındaki yetimlere hamilik yapmayı sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, 11 ülkede 31 yetimhane ile, yetim kalan çocuklara umut olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda İHH’nın hizmete soktuğu son yetimhane, Patani’de inşası tamamlanan Furkan Doğan Yetimhanesi ve Hafızlık Merkezi oldu. T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)-İHH İnsani Yardım Vakfı-Sabah Namazı Devrimi işbirliğiyle hizmete açılan yetimhanede kalacak olan yetimler, dini ve fenni ilimleri de tahsil edecek.

Yetimhane ve hafızlık merkezi için “Allah’a anlatacak güzel hikâyeler biriktirmeliyiz” sloganı ile yola çıkan Sabah Namazı Devrimi ekibi, her ay Üsküdar Mihrimah Sultan Camii’nde düzenlediği sabah namazları programının ilkinde bu projeyi ilan etmiş ve Gazeteci-Yazar Adem Özköse öncülüğünde gençlerden destek istemişti. Kısa sürede tüm ülke sathında gençler tarafından karşılık bulan proje daha sonra TİKA tarafından fonlanarak kısa sürede hizmete hazır hale gelmişti.

Mavi Marmara gemisinin en genç şehidi Furkan Doğan’ın adını taşıyan yetimhane ve hafızlık merkezinin açılışı için bölgeye giden İHH ekibi, yetimhaneyi, kestikleri kurdelenin ardından dualarla 40 yetimin hizmetine sundu. Yetimlerle birlikte yapılan duanın ardından Sabah Namazı Devrimi adına bir konuşma gerçekleştiren M. Fatih Yaman, önce neden Furkan Doğan ismini tercih ettiklerini şu sözlerle açıkladı:

“2010 yılında Mavi Marmara gemisiyle Gazze’ye yardım götüren Şehit Furkan Doğan, Siyonist İsrail askerleri tarafından şehit edilmişti. Şehit olduğunda 19 yaşındaydı ve O, Türkiye gençliği için bir örnek, bir model oldu. Biz de Furkan Doğan ruhunu yaşatmak için bu yetimhanede O’nun ismini kullandık.”

Sabah Namazı Devrimi’nden de kısaca bahseden Yaman, Türkiye’den kucak dolusu selamlar getirdiklerinin altını çizerek, “Belki bilirsiniz Gazze’de bir duvar yazısı vardı: ‘Kudüs’ü kurtarmak istiyorsan sabah namazına camiye gel.’ Biz de bu anlayıştan esinlenerek ve ümmet namına ümmete koşan gençler olmak arzumuzdan ötürü kendimizi bu isimle tanımladık. Nasıl sabah namazı tüm ümmetin ise biz de ümmete aitiz ve onlara faydalı olabilmek gayesiyle kendimizi geliştiriyoruz. Rabbim burada hafız olacak kardeşlerimize de inşallah Kur’an’ı Kerim muhafızı olmayı nasip eylesin” dedi. (bkz. ihh.org.tr)

***

Sabah Namazı Devrimi’nden gençler, Patani’deki yetimhane ve hafızlık merkezinin açılışı münasebetiyle kısa bir video hazırladılar. (“Desteklerinizle birlikte Patani’de yüzlerce Furkan doğacak” adıyla YouTube’da yer alıyor.) İzleyin ve o güzelliği kendi gözlerinizle görün.

Şehit Furkan Doğan ve O’nu yetiştiren anne babadan, Adem Özköse ve Sabah Namazı Devrimcilerinden, İHH ve TİKA yetkililerinden Allah razı olsun.

karargazete

Bu yazı toplam 975 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar