Partisinden Tanrıkulu'na çok ağır itham!

Partisinden Tanrıkulu'na çok ağır itham!

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Dersim olayları üzerinden Atatürk'e, Cumhuriyet'e ve CHP'ye saldırıların yoğunlaştığını belirterek, bunları şiddetle kınadıklarını ve kabul etmediklerini söyledi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Dersim olayları  üzerinden Atatürk'e, Cumhuriyet'e ve CHP'ye saldırıların  yoğunlaştığını belirterek, bunları  şiddetle kınadıklarını ve kabul etmediklerini söyledi.    
HDP Grubu temsilcileri ve milletvekillerinin Dersim ile ilgili  sözlerini hatırlatan Yılmaz, "PKK tarafından öldürülen binlerce insanla ilgili en ufak özürlerini duymadıklarını" söyledi. Yılmaz, "Bugün de aynı şekilde Türkiye  Cumhuriyeti devletine karşı terör eylemleriyle isyana kalkışan PKK ile o  dönemdeki Seyid Rıza başkanlığında yürütülen isyanın aynı şey olduğunu görüyoruz.  Ben soruyorum; Sayın Davutoğu, PKK tarafından yürütülen isyan,  kalkışma ve terör  eylemlerine karşı da PKK'dan özür mü dileyeceksiniz? Bunu mu demek istiyorsunuz?  Aslında bu isyan ve bastırılması sürecinde Türkiye Cumhuriyeti'nin laik,  demokratik üniter yapısına düşman iki parti, bu isyanının değerlendirilmesiyle  ilgili birleşmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı düşmanlık duygusuyla  beslenen AK Parti ve HDP birleşmişlerdir. Hem AK Parti hem HDP, ABD'nin gözetiminde Türkiye Cumuhuriyeti'ni yıkmak için birleşmişlerdir. Bunu içimiz yanarak izliyoruz" diye  konuştu. 
SEZGİN TANRIKULU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÜŞMANI MI? 
 
"Sezgin Tanrıkulu'nun Türkiye Cumhuriyeti düşmanı mı olduğunu iddia  etmiş oluyorsunuz?" sorusuna Yılmaz,  "Tanrıkulu'nun CHP adına böylesi bir özrü  dilemeye hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Sezgin Tanrıkulu, HDP temsilcisi gibi  davranmaktadır. O nedenle öyle bir özrünün anlamı yoktur. Ben CHP'liyim, 88'den  beri partinin her kademesinde görev yaptım. CHP emektarıyım. Bu parti bizim  yuvamızdır, evimizdir. Bu partiden ayrılmayı asla düşünmem. Ama hata yapanlar,  yanlış yapanlar olabilir. Bunlar zaman içerisinde ya yanlışlarını anlayacak ya bu  partinin ilkelerine uymadıkları için partiden ayrılıp gideceklerdir" dedi. 
YILMAZ: ONA İHTİMAL VERMİYORUM
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklama yapmasını beklemek  gerektiğini kaydeden Yılmaz, "Tanrıkulu, televizyon programının Genel Başkan'ın  bilgisi  dahilinde olduğunu söyledi. Bu özür de bilgisi dahilinde midir?"  sorusuna, "Ben ona hiç ihtimal vermiyorum. Çünkü Genel Başkan'ın daha önce  açıklamaları da var. Dersim meselesinin bu şekilde Türkiye'nin  kara lekesi olarak anılamayacağını, böylesi bir tavır içine girilmeyeceğini belirten 2008'den  beri açıklamaları var. Öyle bir ihtimalin olduğunu bile düşünmek istemiyorum"  karşılığını verdi.