Partinin başına geçen Başbakan da olacak

Partinin başına geçen Başbakan da olacak

AK Parti’de seçim planının ikinci aşamasına geçildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kurmaylarıyla ardından da il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, “Cumhurbaşkanlığı seçimi bitene kadar başbakanlık için isimler ortaya atmak partiye ihanet olur. Başbakanın “çift başlı olmayacak, üç dönem yasağı kalkmayacak ve ara seçim düşünmüyoruz” şeklinde özetlenen vurgusu nedeniyle, adı başbakan adayı olarak geçen isimlerin şansları yeniden değerlendiriliyor. 
EYLÜL ORTASINDA KONGRE
Parti kurmayları, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin tamamlanmasının ardından Eylül başında, MKYK’nın toplanacağını ve partiyi kongreye götürecek genel başkanın belirleneceğini belirtiyorlar. Bu kişinin genel başkan vekili Mehmet Ali Şahin olacağı iddia ediliyor. Erdoğan’ın önerisi doğrultusunda, 29 Ağustos’ta yeni hükümeti kurmak için görevlendirilecek kişi, Eylül’ün ortasında (13-14 Eylül) tarihlerinde yapılacak kongrede, genel başkan seçilecek.
"PARTİNİN BAŞINA GEÇEN BAŞBAKAN DA OLACAK"
Erdoğan, parti kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda kendisinden sonra partinin başına geçecek kişinin aynı zamanda Başbakan olacağını da dile getirdi.
28 AĞUSTOS'A KADAR İSİM YOK
Parti yönetimi, yeni cumhurbaşkanının mazbatasını alıp, yemin ederek göreve başlayacağı 28 Ağustos’a kadar “başbakan adayının isminin açıklanmaması” kararı aldı.