Partilerin Seçim Hükümetinde Alacağı Bakanlık Sayıları Belli Oldu

Partilerin Seçim Hükümetinde Alacağı Bakanlık Sayıları Belli Oldu

Meclis Başkanlığı, geçici seçim hükümetindeki parti dağılımı hakkında bilgi verdi. AK Parti'ye 11, CHP'ye 5, MHP'ye 3 , HDP'ye 3 ve bağımsızlara 3 bakanlık düşecek.

Meclis Başkanlığı, seçim kabinesindeki bakanlık dağılımını açıkladı. AK Parti'ye 11, CHP'ye 5, MHP'ye 3. HDP'ye 3, bağımsızlara 3 bakanlık düşecek.

KARAR RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Bakanlar Kurulu'nun çekilmesi ve Geçici Bakanlar Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Bakanlar Kurulu'nun çekilmesine dair Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla Cumhurbaşkanlığı makamına yazılan tezkerede, 62'inci hükümetin seçimlerin yenilenmesi kararı çerçevesinde Anayasa'nın 114'üncü maddesi uyarınca çekildiği belirtildi.

"Geçici Bakanlar Kurulu'nu Kurmak Üzere Konya Milletvekili ve AK Parti Genel BaşkanıAhmet Davutoğlu'nun Başbakan Olarak Atanmasına Dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İmzalı Tezkere"de de Davutoğlu'nun Anayasa'nın 114'üncü maddesi gereğince Geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere Başbakan olarak atandığı ifade edildi.

ERDOĞAN İMZALI TEZKERE PAYLAŞILDI

Tezkerede, şunlar kaydedildi:

"7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına göre yeni birhükümet teşkiline imkan sağlamak üzere istifası sunulan ve yeni hükümet kuruluncaya kadar görevine devam etmesi tarafımızca uygun görülen, ancak Anayasanın 114'üncü maddesi gereğince görevinden çekilen Bakanlar Kurulu'nun, keyfiyette henüz bir değişiklik olmadığından geçici Bakanlar Kurulu kuruluncaya kadar görevine devam etmesini rica ederim."

DAVUTOĞLU 5 GÜN İÇİNDE KABİNEYİ KURACAK

Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu geçici seçim hükümetini kurması için görevlendirdi.

Başbakan Davutoğlu, 5 gün içinde kabineyi kuracak. Bu kapsamda, geçici seçim hükümetinde partilerin oy oranına göre partilere Bakanlık verilecek. MHP ve CHP, geçici seçim hükümetine üye vermeyeceklerini, HDP ise geçici seçim hükümetinde yer alacaklarını açıklamıştı.

DIŞARIDAN ATAMA OLACAK

Geçici seçim hükümetinde yer almayacağını açıklayan CHP ve MHP'nin boş bıraktığı koltuklara dışarıdan atama yapılması bekleniyor.