Paris'teki saldırganların yerleri tespit edildi

Paris'teki saldırganların yerleri tespit edildi

Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine dün öğle saatlerinde düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen üç kişiden ikisinin kimliklerini tespit etti. Buna göre bu iki kişi kardeş. Kardeşler 7 Eylül 1980 Paris

Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine dün öğle saatlerinde düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen üç kişiden ikisinin kimliklerini tespit etti. Buna göre bu iki kişi kardeş. Kardeşler 7 Eylül 1980 Paris doğumlu Said Kouachi ve 29 Kasım 1982 Paris doğumlu Cherif Kouachi. Polis bu iki kişiyi yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.
AFP'ye konuşan bir kaynak, Fransa'nın kuzeyindeki Aisne bölgesindeki Villers-Cotteret yakınlarındaki benzin istasyonu işletmecisinin bu sabah iki kardeşi teşhis ettiğini söyledi. Şüphelilerin maskeli ve silahlı olduğu belirtildi.
YEDİ KİŞİ GÖZALTINDA

Libération, saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen kişilerin yakın çevresinden yedi kişinin gözaltına alındığını duyurdu ancak nerede tutulduklarına dair bilgi verilmediğini yazdı. Saldırıyı düzenleyenlerden iki kardeşin, kaçış sırasında terk ettikleri araçta kimliklerini unuttuklarını ve bu şekilde teşhis edildiklerini bildirdi. Üçüncü kişinin ise evsiz olduğu söyleniyor.
Associated Press'in haberine göre, bir El kaide sözcüsü, örgütün saldırının sorumluluğunu üstlenmediğini ancak eylemin "ilham verici" olduğunu belirtti.