Paris'te Musul Toplantısı

Paris'te Musul Toplantısı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Musul kentinin DEAŞ'tan kurtarılmasından sonraki durumun planlanması gerektiği uyarısında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Musul kentinin DEAŞ'tan kurtarılmasından sonraki durumun planlanması gerektiği uyarısında bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Irak'ın bölgenin ve tüm dünyanın güvenliği için DAEŞ'in ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Hollande, 1,5 milyona yakın nüfusa sahip Musul'u oluşturan tüm etnik grupların askeri harekatın ardından oluşturulacak yönetimde yer alması gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande kenteki sivillerin korunmasının öncelikleri olduğunu da belirtti. 

DAEŞ'li teröristlerin Suriye'nin Rakka kentine doğru yöneldiklerine vurgu yapan Hollande, 'Bundan sonraki operasyonlar için yol haritası belirleyeceklerini' ifade etti. 

François Hollande, Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasından sonraki durumun planlanması gerektiği uyarısında bulundu.

Hollande, 'Musul'un kurtarılması ile işler bitmiyor. Biz bundan böyle Musul'un kurtarılmasından sonraki durumun planlamasını yapmak zorundayız.' dedi.

Musul'a yönelik operasyonun ardından kentte ortaya çıkacak siyasi, insani ve güvenlikle ilgili sorunların iyi hesaplanması gerektiğini vurgulayan Hollande, Musul'un geleceği konusunda kentteki bütün etnik ve dini grupların söz sahibi olması gerektiğini savundu.

Fransa Cumhurbaşkanı, Musul'daki savaşın ardında buradan kaçacak yabancı savaşçıların Suriye'ye ve geldikleri ülkelere geri dönmelerinin de ciddi tehdit yaratacağı uyarısında bulundu.

Irak'ta Musul'un düşmesinin ardından Suriye'de Rakka kentinin de DEAŞ'ın elinden kurtarılması için uluslararası koalisyon tarafından stratejiler geliştirilmesini isteyen Hollande, 'Eğer Musul düşerse DEAŞ'ın elinde kalan son kalesi Rakka olacak. DEAŞ'ın her yerde tamamen silinmesini görmemiz gerekir.' ifadesini kullandı.