Paris Saldırısını DAEŞ Yaptı İddiası

Paris Saldırısını DAEŞ Yaptı İddiası

Fransa'nın başkenti Paris'teki 6 ayrı saldırıyı IŞİD'in üstlendiği iddia edildi...

Paris'te 158'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kimin yaptığı merak konusu oldu. Sosyal medya üzerinden IŞİD propagandası yapan bazı hesaplarının olayı paylaşması akla ilk olarak IŞİD örgütünü getirdi.

Henüz saldırıyı üstelenen hiçbir örgüt olmadı. Daily Mail gazetesi, IŞİD'in propaganda amacıyla büyük bir prodüksiyon ile dünyaya yaydığı infaz videolarının baş aktörü "Cihatçı John" ile aynı gün yapılan bu saldırıya dikkat çekerken, IŞİD'in bu saldırıyı üstlendiğine dair bir bilgi henüz gelmiş değil. Öte yandan, saldırganların "Suriye için" diye bağırdıkları ve tekbir getirdikleri Fransız basını tarafından dikkat çekilen bir nokta. Bununla birlikte saldırıdan önce Paris'te tutuklanan bir kişinin IŞİD ile bağlantılı olduğu da iddia ediliyor.

Öte yandan, IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından Paris'teki saldırıyı kutlayan hashtag'lerle mesajlar atılması, sosyal medyada saldırının arkasında IŞİD olduğu yönünde bir kanı yaymış durumda.

Rus Lifenews internet sitesinin iddiasına göre ise IŞİD saldırıyı üstlenmiş durumda. Benzer bir iddia Avustralya'dan news.com tarafından da yayınlandı.