Paris Saldırısında İsrail Şüphesi

Paris Saldırısında İsrail Şüphesi

Fransa’da 12 kişinin öldüğü terör saldırısı A Haber’de Birlikte Bakalım programında masaya yatırıldı....

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Salih Tuna, düzenlenen terör eylemine, Fransa Ulusal Meclisi’nin Filistin devletinin tanınmasına yönelik aldığı karardan bağımsız bakılamayacağını belirterek, “Karardan sonra İsrail Başbakanı Netanyahu “Çok büyük bir hata” olur demişti. Adeta tehdit eden bir açıklama. Fransa ne zaman İsrail’le ters düşse hemen orda bir olay çıkar” dedi.

‘NETANYAHU FRANSA’YI TEHDİT ETTİ’

Salih Tuna şunları söyledi: “Fransa Filistin’in devlet olarak tanınması gerektiğine yönelik bir karar çıkardı meclisten. Karardan sonra İsrail Başbakanı Netanyahu “Çok büyük bir hata” olur demişti. Adeta tehdit eden bir açıklama. Fransa ne zaman İsrail’le ters düşse hemen orda bir olay çıkar. Hemen Fransa’da Musevi mezarlığına saldırı olduğu söylenir. Mağripli gençlerin durduk yere antisemitist çıkışlar yaptığı medyaya yansır. Hemen orda medya mekanizması devreye girer. Ben bunu direk bununla alakalıdır diye söylemiyorum ama bunu da göz önünde bulunduralım”

‘IŞİD’LE BATI KAMUOYUNU HAZIRLIYORLAR’

“11 Eylül 2001 eylemlerinden sonra Henry Kissinger dedi ki “Bundan sonra çatışma Müslümanların arasında olacak. Ve ondan sonra biz gördük ki Ortadoğu’da farklı mezhep ve cemaatlerden gelen, Müslüman üst kimliğinde buluşan ve önceden birbirine saygı gösteren insanların arasında neredeyse bir savaş hukuku olmaya başladı. Ve bunun en büyük laboratuar yeri Suriye olacaktı. Türkiye buna karşı çok ciddi direndi ve hala bunun faturasını Türkiye’ye ödetmeye çalışıyorlar. Bir yandan Müslümanları birbirine kırdırırken, diğer yandan Batı cephesinde Müslüman bölgeye karşı her bakımdan saldırı oluşması için de kamuoyunu da hazırlıyorlar. IŞİD bu kamuoyunun hazırlanması için en büyük görevi ifa etti. Fransa’nın tüm bunlara rağmen gerek Suriye’deki tavrı, gerekse de Filistin’deki tavrı Fransa’yı mercek altına almalarını gerektirdi.”