"Paris Saldırısı İslam Diniyle İlişkilendirilemez"

"Paris Saldırısı İslam Diniyle İlişkilendirilemez"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'teki silahlı saldırıyla ilgili, "Bu terör saldırıları kesinlikle bir barış dini olan İslam ile ilişkilendirilemez" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Palas'ta "Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Programı"nda yaptığı konuşmada, "Fransa'da gerçekleşen terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz" dedi.

"Fransa ile dayanışmamızın bir kez daha altını güçlü şekilde vurguluyoruz" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu terör saldırıları, tek bir ülkeye değil, tek bir guruba değil, bütün insanoğluna yapılan saldırılardır. Bir kez daha altını çizerek vurgulamak istiyorum ki bu terör saldırıları, bir barış dini olan İslam ile ilişkilendirilemez. Hiçbir gerekçe, bu tür terör saldırılarına mazeret teşkil etmez. Biz Türkiye olarak, bu tür saldırıların her zaman karşısında olduk, kökenine, dayandığı gerekçeye bakmaksızın karşısında olduk. Bundan sonra da karşısında olmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde bu tür saldırılardan hareketle herhangi bir kültürel çatışma ortamının olmasına, ırkçı eğilimlerin ortaya çıkmasına izin vermemek, hepimizin ortak sorumluluğudur. Ümit ederiz ki insanlığa karşı yapılan bu tür saldırılar üzerinden çatışma ve gerilim ortamı tahrik edilmez."

"Çok önemli reform çalışmalarına öncülük ettik"

Davutoğlu, 62. Hükümetin kurulmasından sonra, son 4 ay içinde çok önemli reform çalışmalarına öncülük ettiklerini anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 15 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdiklerini anımsatan Davutoğlu, "Takviye kursları devreye girdi ve dershanelerden doğabilecek boşluğun giderilmesi için çok köklü bir çalışma yürütüldü. Kıyafet üzerinde, orta öğretimde kıyafet üzerindeki yasaklara son verildi. Tabii genç akademisyenlere dönük çok ciddi özlük hakları iyileştirilmesine gidildi. Yine özel okullara gitmek durumunda kalan öğrenciler için çok önemli teşvikler getirildi. Son 4-5 ay içinde bir bakanlık içinde gerçekleşen çalışmalar bunlar" diye konuştu.

Davutoğlu, uyuşturucuyla mücadele konusunda kapsamlı eylem planını devreye soktuklarını hatırlatarak, "Narkotimler alana çıktılar ve çok kısa sürede uyuşturucuyla mücadelede örnek neticeler alacak şekilde faaliyete başladılar. İç güvenlik reformu ve özgürlüklerin korunması paketi ki şimdi Meclisimizde hem iç güvenlik konusunda aldığımız tedbirler sistematik şekilde ortaya kondu. Ama onun kadar önemlisi, çok ciddi bir demokratikleşme paketi ve bürokrasinin azaltması paketi olarak da pasaportların alınmasından isim değişikliğine kadar, vatandaşlarımızın bürokrasiye takılmadan işlemlerini yapabilmeleri için çok önemli  bürokratik reform hamlesi gerçekleştirildi" dedi.

Bedelli askerlikle 1 milyar liralık katkı

Başbakan Davutoğlu, göreve geldikten sonra bir diğer çalışmalarının da önemli toplumsal talep olan bedelli askerlik konusunda bulunduğunu belirterek, "Şu ana kadar da çok önemli bir katılım, 70 bini aşan rakamla 1 milyar Türk Lirası üzerinde katkı, dün Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde savunma sanayimize önemli bir katkı olarak da bu konuda özellikle üzerinde durduk" bilgisini verdi.

Madencileri de içine alacak şekilde, iş sağlığı ve güvenliği reformunu da tamamladıklarını ve Meclise sevk ettiklerini anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Yine Hacı Bektaş ve Mevlana türbelerine ücretsiz girişi, dolayısıyla bu mukaddes mekanlara yönelik olarak vatandaşların ziyaretlerini kolaylaştırıcı planlar, kararlar aldık. Kasım ayından itibaren G20 dönem başkanlığını almadan önce 25 sektörel dönüşüm programı açıkladık. Reel sektörle ilgili 9 önemli ki en başta ithalata bağımlılığın azaltması olmak üzere ARGE çalışmalarını teşvik etmek üzere reel sektörü destekleyici ilk 9 paketi açıkladık. Aralık ayında ikinci 7 paketi açıkladık. Makro ekonomik tedbirler bağlamında, yine bu bağlamda kayıt dışı ekonominin kontrol altına alınması için ayrı çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu 25 sektörel dönüşümün programının kalan 7’sini inşallah kamuoyumuzla paylaşacağız. Bu çerçevede yine asgari ücret tespitinde çok ciddi iyileştirmeler sağladık. Bütün bunlar aslında halkımızın hak ettiği hayat standardının gerçekleştirilmesi açısından önemli hamleler. Önümüzdeki günlerde bu reform çalışmalarını artırarak sürdüreceğiz."

Başbakan Davutoğlu bugün de son derece büyük önem verdikleri, "Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması" paketini açıkladıklarını belirterek, önümüzdeki haftalarda ise geri kalan sosyal boyutta dönüşüm programlarının paketlerini eylem planlarını duyuracaklarını bildirdi.

"Ayrıca şeffaflık, saydamlık ve yolsuzlukla mücadele konusunda bir eylem planı açıklayacağız" diyen Davutoğlu, istihdamı teşvik paketi üzerinde de çalışmaları olduğunu kaydetti.

GAP, KOP ve DAP bölgelerinde hem ekonomik hem sosyal dönüşümü teşvik edici önemli bir yeni eylem planını kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getiren Davutoğlu, reel sektöre dönük destekleri kapsayan bir çalışma da yürütüldüğünü vurguladı.

 

Kaynak: AA