Paralelcilerin Baydemir'e Çalıştığı İddiası!

Paralelcilerin Baydemir'e Çalıştığı İddiası!

Paralel yapı mensubu polislerle ilgili ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı. Detaylar, özellikle Şanlıurfa üzerinde yoğunlaşıyor. Yasadışı dinleme operasyonlarının da merkezi haline gelen Şanlıurfa, bu kez paralelci polislerin yerel seçimlerde Baydemir'

Paralel Yapı’nın yıllardan bu yana özel bir önem verdiği Şanlıurfa, paralelci polislere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında da gündemden düşmüyor. İlk olarak 2011 yılında Gazete İpekyol’un gündeme getirdiği ‘Cemaat’ mensubu polislerce BDP seçim bürolarına molotof attırılıp BDP’lilerin hırçınlaşmasının amaçlandığı haberinden sonra son seçimlerde ise, yine cemaat mensubu polisler tarafından bu kez BDP’nin desteklendiği öne sürüldü.

BAYDEMİR VE ÇATI ADAYI DESTEKLENDİ

Şanlıurfa'da paralel yapıya yönelik yürütülen soruşturmada açığa alınan polislerin ifadelerinin çarpıcı detayları ortaya çıktı. Polisler, paralelci amirlerinin kendilerine yerel seçimlerde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir’e, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Erdoğan’ın kazanmaması için çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’na oy vermeleri için baskı yaptıklarını öne sürdü. Akşam gazetesinin haberine göre, yürütülen soruşturmadaki tanık polisler, Paralel Yapı'nın milli iradeye müdahale ettiğini anlattı.

ŞANLIURFA EMNİYETİ’NDE SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde resmi olarak yürütülen "Paralel Devlet Yapılanması/ Gülen Grubu" soruşturmasında; ikisi emniyet müdürü 9 polis açığa alınırken, tanık polisler 30 Mart Yerel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde paralel yapı mensubu emniyet amirleri tarafından baskı altına alındıklarını iddia etti.

POLİSLER DERİN YAPIYI ANLATTI

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen, paralel yapı soruşturma dosyası seçimlerde polislere nasıl bir baskı yapıldığını gözler önüne serdi. İşte haberdeki o detaylar…

Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amirliği'nde görevli polis memuru Y.Ş. Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ndeki "Paralel Yapı" hakkında şu bilgiyi verdi: “2013 Aralık ayında olan olaylar ve cemaatin iç yüzünün medyadan halka gösterilmesi üzerine emniyet içinde ve muhabere şubede de belli kişiler cemaate tavır koydu.

Y.Ş.: ŞUBEDE BDP'YE OY İSTEDİLER

Gülen grubuna gönülden bağlı kişiler Tugay P., Özcan G., Mehmet U. ve Sercan Ç. Y. sohbetlerde yapamadıkları siyasi propagandayı şube içinde yapmaya başladılar.

Yerel seçimlerde BDP'ye oy atılması, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu'nu desteklenmesi telkininde bulundular.

BDP'ye oy verin söylemlerini genelde kişileri tek yakaladıklarında yapıyorlardı.

Seçimlerden önce Turgay P. bana, 'BDP ye oy vereceğiz yoksa ülke İran'ın kontrolündeki kişilere geçecek' diyerek felaket senaryolarını içeren bir videoyu izletmek istemesi üzerine kendisine 'benim amcamın oğlu PKK tarafından yaralanmış ve gazi olmuştur. BDP'ye oy vermek vatan hainliğidir benim gözümde' diyerek sinirli bir şekilde rest çektim. Ancak konu üzerine yanıma gelen Özcan G. ve diğerleri ikna için 'Kızın Kürt bir erkeği sevse sen de vermek zorunda kalsan' gibi saçma bir örnek verdi.”

M.Y.: BUNLAR AÇIKÇA VATAN HAİNİ

Polis Memuru M.Y. de ifadesinde şunları anlattı: “Ahmet O. isimli arkadaşım 'AKP'nin karşısındaki güçlü partiye oy vereceksiniz. Osman Baydemir güçlü olduğu için ona oy verin' demesi üzerine şehit yakını olduğu için bir daha toplantıya gitmeyeceğimi söyledim. Bunların ne kadar hain olduklarını gördüm.”

EMNİYET MÜDÜRLERİ AÇIĞA ALINDI

Yürütülen soruşturmada, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Taner K., Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4. Sınıf Emniyet Müdürü Kubilay G.'nin de aralarında bulunduğu 9 polis açığa alındı.

EMNİYET İMAMI ÖĞRETMENMİŞ

Şanlıurfa'da paralel yapılanmanın "Mustafa" kod adlı imamının öğretmen Fatih Kılıç olduğu ^öne sürüldü. 34 yaşındaki Fatih Kılıç'ın ev toplantılarında cemaat mensubu polislerle buluşarak onlara talimatlar verdiği ileri sürüldü. Fatih Kılıç'ın, Paralel Devlet Yapılanması/Gülen grubunun Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'nün imamı olduğu, şubede görevli paralel yapı mensubu polislerle haftalık olarak sohbet programları yaptığı belirlendi.

PLAKA TANIMA İÇİN ŞİFREYİ VERMEDİLER

Dosyada paralel yapının ihanetlerine de dikkat çekildi. 18 Eylül 2014 günü Şanlıurfa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü resmi bir yazı ile Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'nden, "Plaka Tanıma Sistemi" şifresini 3 memuruna vermelerini istedi. Ancak paralel yapının kümelendiği Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ndeki polisler olası eylemleri engelleyecek şifreyi vermediler.

Gazeteipekyol