Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

Paralel Yapıyı Kimler Temsil Ediyor?

PARALEL YAPI NASIL VE KİME KARŞI OLUŞTU...?

Sayın Başbakan Erdoğan'da ülkemizdeki bu paralel yapının 35 yıllık geçmişine dikkat çekerek, ortaya çıkış sürecine vurgu yaptı.

Sayın Abdurrahman Dilipak da, A haber'de katıldığı bir programda, Türkiye'deki paralel yapının İran'daki İslam devriminin ardından, İran ve Şiiliğe karşı bir "ılımlı İslam projesi" olarak oluşturulduğunu belirtti.

Sayın Dili...pak, Sayın Başbakan'ın bu mücmel ifadesini bu şekilde müfessel hale getiriş oldu...

Yine o dönemlerde Amerika'nın Yeşil Kuşak projesi gündemdeydi; Amerikan Ulusal Güvenlik danışmanı Brezinski, "Ilımlı İslam" projesini, "İslam, dostlarımızda bastırılmalı, düşmanlarımızda güçlendirilmeli" sloganıyla özetliyordu...

Dolayısıyla, Amerikan emperyalizmi "İslam'a karşı İslam" stratejisi ile temel bir hedef gerçekleştirmek istiyordu:

Amerika'ya boyun eğmeyen, küresel güçlere teslim olmayan, siyonist varlığı ve Amerikan sultasını İslam dünyasından söküp atmak için güçlü bir mücadele perspektifi ortaya koyan İslam tasfiye edilmeli; onun yerine Amerikan politikalarına hizmet eden, cihadı, direnişii, cepheyi, mücahidi, şehidi müslümanların zihinlerinden silen, Washington'un emir ve talimatlarından dışarı çıkmayan bir İslam yerine konulmalıyıdı...

Sayın Dilipak'ın tesbit ve değerlendirmesi çok önemli.... O halde, bu paralel yapının ne kadar uzağında, ne kadar yakınında, ne kadar karşısında olduğumuzu gözden geçirme durumundayız...

Paralel yapı illa da bir kesimin adı ve sıfatı değildir; paralel yapı, Amerikan emperyalizminin çıkarlarına ve politikalarına hizmet eden bir duruşun, bir gaflet ve bir ihanetin ortak adıdır.

Padalel yapının tasifiyesi belli bir kesimin mensuplarına yönelik bir tavırla kalmamalı, bu paralel zihniyetin tüm iz ve tesirleri müslümanların arasından sökülüp atılmalıdır..

Paralel yapı ümmete yönelmekle, koşulsuz ve sınırsız bir şekilde ümmetleşmekle tasfiye edilebilir. Paralel yapı, ümmetin topyekün özgürlüğü için vahdet cephesinde buluşmakla, direniş ve cihadı kuşanmakla tasfiye edilebilir. Paralel yapı, Muhammedi nizamı merkeze almakla, yeryüzünde Tevhid bayrağını dalgalandıracak bir kavgayı omuzlamakla tasfiye edilebilir...

Paralel yapı, kanser mikrobu siyonist rejimi tarihin çöplüğüne atacak bir iradeyi, bir direnişi, ortak bir cepheyi yükseltmekle tasfiye edilebilir...

Paralel yapı İslam Birliği hedefini tahkim etmekle tasifye edilebilir.

Her kim, Amerikan emperyalizminin 35 yıllık bu ılımlı İslam Projesinin tasfiye edilmesini istiyorsa bu hususları düşünmeli, tartışmalı, sorgulamalıdır...

Aksi takdirde, mesele "gitsin bir paralel yapı, kalsın başka bir paralel yapı" meselesi değildir...
 
PARALEL YAPIYI KİMLER TEMSİL EDİYOR...?
Bugünlerde her özgür vicdanın tasfiye edilmesini istediği "paralel yapı"yı kimlerin temsil ettiğini iyi bilmeliyiz ki, herkes bu yapının tasfiyesinde üzerine düşen sorumluluğunu üstlenebilsin...!

1- İslam ümmetini emperyalizm ve siyonizm karşısında zayıf, edilgen ve uşak haline getirenler paralel yapının unsurlarıdırlar.

2- İslam ümmetini etnik ve mezhebi... ayrımlara tutarak, müslümanları birbirlerine karşı hasım ve öteki durumuna getirenler paralel yapının unsurlarıdırlar.

3- İslam Ümmetin birlik ve beraberliğine, kardeşlik ve dayanışmasına darbe vuranlar, ümmeti ırkçı, liberal, sağcı politikalarla Kur'an ve Sünnet çizgisinden uzaklaştıranlar, paralel yapının unsurlarıdırlar.

4- Muhammedi nizam davasını unutturanlar, müslümanları seküler ve laik kulvarlarda yabancılaştıranlar, ilahi değerler ve hedeflerden saptırıp dünyevi ve süfli hesaplar içine sokanlar paralel yapının unsurlarıdırlar.

5- Sarayların, sultanların, melikler ve kralların petro-dolarlarıyla müslümanlar arasında nifak, husumet, tekfir ve tefrika ateşini tutuşturanlar paralel yapının unsurlarıdırlar.

6- Müslümanları mezhepçilik ve ırkçılık bataklıklarına sürükleyip ırkçılık ve mezhepçilik fitnesine odun taşıyanlar paralel yapının unsurlarıdırlar.

7- Müslümanları asli davalarından yapay kavgalara çekenler, siyonizme karşı mücadele cephesini zayıflatıp Filistin ve Kudüs davasını unutturanlar, paralel yapının unsurlarıdırlar...

8- Müslümanları kirli burjuvazinin figüranları haline getirip kapitalizmin yaşam tarzını müslümanlar arasında yaygınlaştıranlar, paralel yapının unsurlarıdırlar.

9- Haramları hafife alanlar, hududullah'ı buharlaştıranlar, tevhid kimliğini sulandıranlar paralel yapının unsurlarıdırlar...

10- Allah'a iltica ve tevekkülün yerine, dünyevi güçlere sığınmayı müslümanların zihinlerine kazıyanlar, Allah ve Resulü'nün düşmanlarıyla savaşmaktansa onlarla uzlaşmayı ve onlarla birlikte yaşamayı savunanlar paralel yapının unsurlarıdırlar.

11- Başarı ve zaferin sırrını Allah katında değil de, maddi imkanlar ve dünyevi sultalar nezdinde arayanlar paralel yapının unsurlarıdırlar.

12- Müslümanlar arası sevgi ve muhabbeti, husumet ve kine çevirenler, müslümanları ırk, kavim, mezhep ve meşreplerle kamplaştıranlar, müslümanları birbirlerinden uzaklaştırıp ümmeti parçalara ve bölüklere ayıranlar paralel yapının unsurlarıdırlar.

Allah tebareke ve teala bizleri ve tüm İslam ümmetini her türlü paralel yapıların, paralel unsurların ve paralel fesatların şerrinden ve fitnesinden muhafaza etsin...
 

Bu yazı toplam 5971 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar