Paralel Yapının Sorumsu Hükümet

Paralel Yapının Sorumsu Hükümet

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Milli İttifak liderlerinden Mustafa Kamalak 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararı ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. Kamalak, ayrıca Milli İttifak'ın 'Paralel Yapı'ya nasıl baktığını da anlattı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak katıldığı bir televizyon programında  'Tahliye bilmecesi'  ve 'Paralel Yapı' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tahliye krizi ile ilgili 'Cumhurbaşkanı'nın bu alanda devreye girme yetkisi yoktur' ifadesini kullanan Kamalak, 'Paralel Yapı' ile ilgili de asli sorumlunun mevcut hükümet olduğunu belirtti.

İşte Kamalak'ın konuşmasından satır başları; 

HER HALÜKARDA UYGULANMASI GEREKİRDİ

''Ortada mahkemenin vermiş olduğu kadar var bu karar bu Türkiye Cumhuriyeti'nin sözüm ona bağımsız mahkemesi tarafından verilmiştir. Anayasanın 38. maddesinin birinci fıkrasına göre de hakimler kararlarında serbesttir ancak Anayasaya kanunlara ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlarine göre karar verirler. Şimdi ortada bu şartlara uyulduğunu kabul ettiğimiz bir karar var. Ancak her halükarda uygulanması gerekirdi. Nereye kadar? Karar ortadan kaldırılıncaya kadar. Cumhuriyet savcısının mahkemenin vermiş olduğu bir kararı doğru veya yanlış biçimde irdeleme yetkisi yoktur. Cumhurbaşkanı'nın bu alanda devreye girme yetkisi yoktur. Çünkü anayasa kuralları herkesin uyması gereken üstün hukuk kurallarıdır. Anayasanın 11. maddesi gayet açıktır. mahkeme kararını vermiştir. O karar ortadan kaldırılıncaya kadar uygulanması icab ederdi. Ama burada bir ayak sürümesinin olduğunu görüyoruz. Yok elektrikler kesildi, yok uyap çalışmadı yok faks çalışmadı. Sonra bir şekilde mahkemenin kararı infaz savcısına iletilince o, ben bu kararı kabul etmiyorum diyor. Bu hukuk devleti bakımında asla ve asla kabul edilemez bir durumdur. Zira mahkeme kararları adil doğru düzgün olduğu için değil mahkeme kararı olduğu için uygulanmak zorundadır.' dedi.

'PARALEL YAPI' VARSA SORUMLUSU HÜKÜMETTİR

Kamalak, Milli İttifak'ın 'Paralel Yapı ile mücadele' ile ilgili bir soru üzerine ise şu cevabı verdi; 

'Eğer ortada paralel yapılanma varsa, bunun asli sorumlusu mevcut iktidardır. 13 yıllık iktidar sahipleri diyorki 'Ne istedin de vermedik'. Herşeyi vermişler. 17 aralık ve 25 aralık operasyonları olmasaydı, iktidarın kirli çamaşırları ortaya dökülmeseydi Paralel Yapı'dan bahsedilecek miydi? Paralel Yapı varsa birinci derece sorumlusu mevcut iktidardır. Biz Milli İttifak olarak hukuk dışı hiçbir harekete müsade etmeyiz. Devlet içinde devlet olamaz. Ancak dün yurtdışına selam gönderenlerin bitsin bu hasret diyenlerin kendi kirli çamaşırları ortaya dökülünce veryansın etme hakkına sahip değilsin. Böyle konuşunca bana 'sen de mi paralelcisin?' diyorlar. Hayır ben hak hukuktan, adaletten yanayım.'

SURİYE'DEKİ YANLIŞ POLİTİKALARI DİLE GETİRDİK

Suriye'deki yanlış politikaları dile getirdiğimiz zamanda 'siz Esadçısınız' dediler. Biz 'hayır' dedik. Suriye'de sadece Suriyeliler yok. Orada 72 millet var. Suriye'ye 15 dakikada girersiniz ama 15 yılda çıkamazsınız, çıktığınız zamanda Türkiye parçalanmış olur. Şimdi iktidar dediğimiz noktaya geldi. 

'BİZE ERGENEKONCU DİYENLERİN AĞZINI BIÇAK AÇMIYOR' 

Ergenekon ve Balyoz hadiseleri yaşanırken orada da yanlış yapıyorsunuz dedik. 'Suç işleyen elbette cezasını çekmelidir ama orduyu yıpratmayın' dedik. Siz ordunun burnunu sürterseniz orduyu komuta edecek subay bulamazsınız dedik. Bize Ergenekoncu dediler. Ancak gelinen noktada bizim haklılığımız ortaya çıkmıştır. Bizi o zaman Ergenekoncu diyenlerin ağzını bıçak açmıyor. Şimdi de diyoruz ki kim hukuk dışına çıkarsa elbette onun üzerine yürümeli, ama bir camiayı zan üzerine suçlama yetkisi olamaz bir hükümetin. Burada ilk etapta sorumlu senin yetkili bakanlarındır.