"Paralel Yapı" Operasyonunda 3 kişi Teslim Oldu

"Paralel Yapı" Operasyonunda 3 kişi Teslim Oldu

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik Mersin merkezli 19 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltı kararı bulunan 3 kişi teslim oldu, 4 kişi hala aranıyor.

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik Mersin merkezli 19 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltı kararı bulunan "Milli İttifak"ın Mersin milletvekili adayı ve eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya ile eski polis memurları İlyas Avcı ve İlyas Işık, Mersin Adliyesine gelerek teslim oldu. 

Eski Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat D'nin de aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklandığı operasyon kapsamında aranan Ali İhsan Kaya, İlyas Avcı ve İlyas Işık, Mersin Adliyesine geldi.

Kaya, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta itibarıyla haklarında yakalama kararı olduğunu anımsattı.

4 kişi hala aranıyor

Saadet Partisi (SP) milletvekili adayı olduğunu ve seçim çalışmalarını sürdürdüğü için daha önce adliyeye gelmediğini belirten Kaya, "Seçimin geçmesini bekledik. İşlerimizi hallettik ve daha önce belirttiğim gibi teslim olmaya geldim. Hakkımızdaki iddiaları öğreneceğiz. Korkacak, çekinecek herhangi bir şeyimiz yok. Çekinecek bir şeyimiz olsaydı kendi ayağımızla gelmezdik. Savcılığa çıkacağız, ifademizi vermek istediğimiz belirteceğiz. Alnımız açık, yüzümüz ak. Göreceğiz, ne tür iddialar var diye" ifadelerini kullandı.

Aileleriyle adliyeye gelen Ali İhsan Kaya, İlyas Avcı ve İlyas Işık, ifade vermek üzere adliyeye girdi.

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik Mersin merkezli 19 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında mahkemeye çıkarılan 27 şüpheliden 5'i tutuklanmış, 7 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmişti.

Öte yandan, haklarında yakalama kararı bulunan 4 kişinin aranmasına devam edildiği öğrenildi.