Paralel Yapı MOSSAD'la İşbirliği Yapıyor

Paralel Yapı MOSSAD'la İşbirliği Yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD'ın Genel Kurulu'nda konuştu. Konuşmasının büyük bir bölümünü Paralel yapıya ayıran Erdoğan, ilk defa Paralel Yapı- MOSSAD işbirliğinden bahsederek, cemaate gönül verenleri uyardı.

ÜMSİAD ile muhabbetimiz farklı. 17 -25 Aralık darbe girişimi başarılı olsaydı ben bu kürsüde siz de belki bu salonda olamazdınız. Aramızdaki muhabbeti yıkamadıkları sürece asla başarılı olamayacaklar zafer kazanamayacaklar.

Bir Fatihler vardır, bir de işgalciler. Fatihler toprakları işgal eder gönüllere girer, işgalciler ise toprakları fethetse bile orada tutunamazlar.

Dostunu yolda tanırsın, dostunu alışverişde tanırsın. İşte biz bu kutlu mücadeleye her kesimden dostlarla çıktık. Defalarca dostluğumuz test edildi. Kimin kardeşlik maskesi altında gizli niyetleri olduğunu gördük ve onlarla yolumuzu ayırdır. Yolunu saptıranlara ve değiştirenlere uğurlar olsun. Bize biz, bize Allah yeter.

Bırakın hainler hain olmanın gereğini yapsınlar. Bu paralel yapının nasıl olupta buralara geldiğini iyi düşünmek gerekir. 1970'lerden sonra maalesef Türkiye Cumhuriyeti bu tarz yapılara yönelik hassasiyet göstermedi. O yüzden yeniden bir Haşhaşi örgütü türedi. Ama biz artık bunlara izin vermeyeceğiz.

Bu paralel yapı şahsımdan önce Türkiye'nin ulusal güvenliğine tehdittir. Bunların bu ülkenin evladı olduğunu hala yaptıklarına rağmen düşünenler varsa gaflet içindedirler.

Bunlar için her yol meşhur. Bu yapı milletin dini hassasiyetlerine suikast düzenlemektedir. Başka cemaatlere ve vakıflara hayat hakkı tanımadılar.

Bunlar yerli değildir. O yüzden bunlarla iş tutarsa Türkiye'ye milletine, dinine, ahlakına, vicdanına ahlaksızlık etmiştir. Ben buradan siyasi partilere, STK'lara sesleniyorum biz yandık siz böyle bir şeye düşmeyin. Bunlarla işbirliğine gidenler çok yakında büyük bir mahçubiyet yaşayacaklar.

Hala bu yapının MOSSAD ile işbirliği tuttuğunu göremiyorlarsa yazıklar olsun. Çünkü herşey çok açık net ortada.

Hukuta bence diye bir yaklaşım olabilir mi? Şahsi çıkarları öne çıkaran savcı darbeyi apaçık itirf etmiştir.

Bunlar ayrınca çok iyi montajcılar. Bizim Somali'de dağıttığımız kitaplara montaj yapıp sosyal medyada paylaşmışlar. Bizim Ana Muhalefet partisinin lideride elinde kürsüden sallayıp duruyor. Ya da montaj filmler izletiyor ya da sahte belgelerle ortaya çıkıyor.

Kısa süre önce görevi bırakan Türkiye'nin en büyük STK'sının Başkanı çıkıyor diyor ki, ''Ben ortada bir paralel devlet görmüyorum''. Kim bilir belki de onun da bir kaseti vardır. Sen bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na, başbakanına, hükümetine saygısızlık yaparsan öyle yada böyle cevabını alırsın. Bunlar alışmışlar tabi 24 saat içinde görüş değiştirmeyi.
Biliyoruz ki bunlar 24 saatte hükümet devirip kurmaya alışkınlar. Ama o devir eskide Türkiye'de kaldı.

Neymiş muhatapları Cumhurbaşkanı değilmiş,sen kimsin ki. Bu fakiri milleti muhatap görmüş sen görsen ne olur görmesen ne olur. Biz siyasette tekelleri alt üst ettik siz ekonomide tekelleri yok ettiniz.

Enflasyon sebep değil neticedir, faiz sebeptir. Faiz enflasyonu doğurur. Eğer bu ülkede yatırım istiyorsak faizlerin istenilen seviyeye düşmesi gerekiyor.

Biz bu ülkede modern şehirler istiyorsak inşaat sektörünü geliştirmeliyiz. Ama birileri çıkıyor imalata ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyip inşaat sektörünü eleştiriyor. Hayır, inşaat ile imalat sanayi bana göre atbaşı gitmesi gerekiyor.

Nüfusumuz istediğimiz gibi artmıyor, daha fazla artması gerekiyor.

İçeride ve dışarıda büyük Türkiye'ye yönelik ne kadar hazımsız versa bir araya geldi. Aynı karenin içinde Esed'i, Chp'nin yetkililerini, İsrail'i görürsünüz. Biz 2023 hedeflerine ulaşacağız. Asla bu hedeflerden vazgeçmeyeceğiz.

Bu seçimlerde inanıyorum ki 400'ü alan iktidar, yeni ayasayı hazırlayıp, yeni Türkiye'nin temel taşlarını döşeyecektir.

Yeni anayasa ile memur işçi ayrımını da kaldırarak tıpkı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi çalışanlar sistemini getirmek gerekiyor. Türkiye'yi şahlandıracak yeni anayasayı hazırlayalım ve başkanlık sistemini etraflıca tartışalım. Muhalefet Başkanlık sistemini istiyor mu, istemiyor. O zaman biz doğru yoldayız.