'Paralel Yapı' Elemanlarını CIA Eğitti İddiası

'Paralel Yapı' Elemanlarını CIA Eğitti İddiası

'Paralel Yapı' üyeleri olduğu iddia edilen kişilerin Türkiye'ye karşı CIA ve FBI tarafından eğitildiği iddia edildi...

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Fetullahçı Terör Örgütü" (FETÖ) / "Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) ilişkin gönderdiği 52 sayfalık raporda, çok önemli bilgiler yer alıyor. Raporda ifadesi yer alan cemaat içerisinde Gülen'le bire bir görüşebilen bir kişinin söylediği çarpıcı ayrıntılar ise şok etti. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya imzalı 52 sayfalık rapor, “FETÖ/PDY", “Terörizm ve Genel Hususlar", “Ayrıntılı İnceleme", “Netice ve Kanaat" olmak üzere 4 başlıkta oluştu. Paralel yapının genel şemasının oluşturulduğu raporda, temel hedefin devletin bütün anayasal kurumlarını ele geçirmek olduğu vurgulandı. Raporda yer alan tanığın ifadesine göre, Gülen, başarısız olan 17/25 Aralık darbe girişimiyle ilgili yakın çevresine, “Keşke şimdi yapmasaydık" diyerek pişmanlığını dile getirdi.

ÖNCE EĞİTİM, SONRA OPERASYON

Tanık, ifadesinde önemli bir ayrıntıya da yer verdi. CIA ve FBI'nın hükümete yönelik faaliyetlerine ilişkin geliştirdiği strateji gereği cemaate ait kültür merkezlerinde, yetiştirilmiş kadroya eğitimler verdiğini belirten tanık, “Bunun en iyi örneklerini ise 17 Aralık sürecinde savcılar ve güvenlik güçlerinin yapmış olduğu operasyonları içine alabiliriz. Bu girişim tamamen hükümeti ortadan kaldırarak devleti tüm kurumlarıyla zayıf düşürmek amacını taşımaktaydı. Bahsettiğim eğitimlere dahil olan adli ve güvenlik kurumlarında çalışan ancak cemaat kadrosu içerisinde yer alan şahıslar bu görevi üstlenerek harekete geçmiştir" dedi.

CIA TÜRKİYE'NİN MR'INI ÇEKTİ

EGM'nin raporunda yer alan tanık ifadesinin dikkat çekici bir başka bölümü ise şöyle: “CIA'dan emekli olmuş veya hala görevde olanlardan bazıları gelerek Türkiye'nin ve Orta Asya'nın MR'ını çektiler. Ayrıca cemaatin bölgedeki gücünün tespitini yaptılar ve biz de onları gezdirdik, yardımcı olduk. Akabinde de bunları rapor haline getirip ABD'ye gittiler. ABD girmek ve hegemonyası altına almak istediği Türkiye Cumhuriyeti ve İslam Coğrafyasını çok kolay bir şekilde kontrol altına almasını sağlamaktadır. Bu sayede de ABD'nin kendisine yeni bir kapı aralamış olduğunu Fetullah Gülen'in kendi ağzından duymuşluğum var."

ABD ELÇİLİKLERİNDE BİAT YEMİNİ

Tanık ayrıca, cemaat kadrolarının gittikleri ülkede ABD büyükelçiğini ziyaret ederek biat tabir edilen yeminle göreve başladıklarını anlattı. Tanık, Emniyet istihbarat içerisindeki cemaat mensuplarının Türkiye'nin içinden geçtiği sürece yönelik bir operasyon yaptıklarını, cemaatin izni ve bilgisi olmadan bir operasyonun gerçekleşmeyeceğini aktardı. Devlet kurumlarındaki paralel yapılanmaya ilişkin Gülen'in söylediği sözlere de yer verilen raporda, FETÖ/PDY'de Gülen'in verdiği kararı sorgulama anlamına gelecek her düşünce, eylem veya tavrın ezildiği, liderin ve ona bağlı diğer yöneticilerin tüm talimatlarının aklın da ötesinde bir 'kutsiyet' kazandırılarak uygulandığı belirtildi.