Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Paralel oylar CHP’ye

İşte böyle dün AK Parti ile el ele, CHP’nin ve MHP’nin avukatlığını üstlenlere veryansın yapıyorlardı, bugün CHP ve MHP ile birlik olup, AK Parti’ye saldırıyorlar..

Dün dünde kalmıştı..

Paralel yapı köşeye sıkıştı. Yeni bir çatı hareketinin hiçbir başarı şansı yok.. Aksine böyle bir çıkış, Genç Parti macerasına zemin hazırlamış olur. Böyle bir durumda kaybeden AK Parti değil, Paralelciler, CHP ve MHPolur..

Kılıçdaroğlu iktidar hayalleri kursa da gerçek ortada, CHP vahim bir şekilde oy kaybedecek.. Paralelciler mümkün olduğunca bu kaybı en aza indirmek istiyor. CHP’ye oy vermek istemeyenler de MHP’ye yönlendirilecek.  Paralelcilerin ciddi bir tabanı yok. Büyük bir kısmı da bu ortamda sandığa gitmeyecek..

Paralelcilerin daha önce temas kurdukları birtakım siyasi oluşumlar da, bu şekilde boşta kaldılar..

Fuat Avni üzerinden, ABD ve İsrail’den milyonlarca dolar kaynak aktarıldığına göre, Paralelciler CHP ve MHP’nin listesinden adamlarını meclise sokmaya çalışacaklar.. AK Parti, aday belirleme sürecinde özellikle Paralel ilişkisi konusunu ince eleyip sık dokuyacak..

Bu arada Paralelcilerin kurdukları partiler dışında dirsek teması içinde bulundukları siyasi oluşumlar, listesinde aday gösterecekleri partilerle mini çatılar oluşturabilirler.. Tabii CHP ve MHP’nin kendi listesinden aday göstecekleri kripto adamlarla nasıl başedecekler, 

bu 45 sayısının sırrı neyse, AK Parti içinde elimizde kasedi, dosyası olan45 kişi var diyorlar, CHP’de de sayı değişmedi..

CHP’li vekillerin Fuat Avni ile ilgili yazışmaları, önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı bilgilerle ortaya çıkacak.. Erdoğan’a, eşine ve kızına yönelik suikast planının dışında tanınmış her kesimden birilerine karşı da suikast planları olduğu iddia ediliyor. Hatta Paralelcilerle dirsek teması olan tanınmış bazı kişilere karşı da saldırılar olabileceği ifade ediliyor..

Bu seçim zor bir seçim olacak.. İsrail, ABD’deki Yahudi lobisi,Paralelcilerin arkasında duran kesim, PKK’nın şahinleri, Suriye, Mısır, Erdoğan’ın karşısında duran herkese kesenin ağzını açacaklar.. Bu işte aslan payı CHP’ye gidecek anlaşılan..

CHP şimdi, Ergenekonun avukatlığını bırakıp, Paralelcilerin avukatlığına soyunmaya başladı. Bu da CHP içindeki ulusalcı kanadı rahatsız ediyor.. Ulusalcıların hangi koalisyon içinde yer alacakları belli değil. Kendileri ayrı bir çatı da oluşturabilirler belki, ama barajı aşmaları çok zor. Eğer bunu başarabilirse  CHP dibe vurur.. Zaten %20’nin biraz üzerinde seyir izliyorlar. %20’nin çok altına düşerler..

Ulusalcılar CHP’ye geri dönemeyecekse, MHP ile ya da BDP ile ittifak yapacak halleri yok herhalde.. Ulusalcı koalisyon, BDP’nin daha önce yaptığı gibi büyük şehirler ve sahil bölgelerinde bağımsız aday da gösterebilirler..

Ne olacak belli değil, ama ne olacaksa mart ayı içinde belli olacak.

Mart sonu hem siyasi ortam iyiden iyiye ısınacak, hem de birtakım paramiliter terör grubları, ülke genelinde ses getiren eylemler yapmak için harekete geçebilirler, saldırılar olabilir.. Bu noktada MİT ve Emniyet istihbaratın rolü çok büyük..

Muhalefetin iç güvenlik yasası ile ilgili olarak mangalda kül bırakmaması, bu grublar üzerinde, onlar açısından olumsuz bir baskı oluşturması endişesinden kaynaklanıyor..

Paralelcilerin polis içindeki kripto adamları, yasa çıktıktan sonra kasten birtakım hukuk dışı uygulamalarla kriz çıkarmak isteyebilirler..

Burada asıl sorun, molotofkokteylinin, el yapımı patlayıcıların suç listesine eklenmesi ve eylemcilerin yüzlerini kapamaları sonucu kimliklerini gizledikleri için, suçlunun tesbitinde karşılaşılan güçlükler ve buna benzer şeyler.. İktidara ve hedef kişilere yönelik saldırı planlarını, sokak gösterilerini uygulama konusunda, minareyi çalmaya karar verdikleri için kılıf hazırlamaya çalışıyorlar..

CHP içindeki bazı kripto adamların öfkeleri akıllarından büyük olduğu için, kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar.. Keskin sirkenin küpüne zararvereceğini hesaba katmıyorlar.. Deşifre olan derin ilişkiler, para hareketleri önümüzdeki günlerde, iş yargıya intikal edince daha farklı bir boyut kazanabilir.. Ava giderken avlanabilirler.

Oynadıkları silahın geri teptiğini bilmiyorlar..

Düşünebiliyor musunuz, bir anamuhalefet partisi, kendi ülkesinin iktidarına karşı, kırmızı bültenle aranan birileri ile işbirliği içine girebiliyor, Türkiye’ye karşı hasmane tavırların olan yabancı birtakım lobilerden destek alarak, “müstevlilerin siyasi emellerine” hizmet etmeyi kendine misyon edinebiliyor..

CHP’nin Ergenekonculuktan Paralelciliğe bu kadar hızlı geçmesinin mantığını anlamak kolay değil.. Öfke, ihtiras, şantaj, gelecekte kendilerinden hesap sorulma korkusu üst üste gelince, bu tür işler yapabilirler..

Bu işlerin CHP içinde önümüzdeki günlerde, özellikle de aday belirleme aşamasında ciddi tartışmalara sebeb olması bekleniyor.. 

Baharla birlikte ortalık daha da ısınacak.. Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor..

Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 900 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar