Paralel Operasyonda Yeni Gelişme

Paralel Operasyonda Yeni Gelişme

Tahşiyeciler' grubuna yönelik kumpas soruşturmasının üçüncü dalgasında gözaltına alınan 7 polisten 5'i için tutuklanma istendi.

'Tahşiyeciler'' grubuna yönelik kumpas soruşturmasının üçüncü dalgasında gözaltına alınan aralarında üst düzeyrütbeli polislerin de bulunduğu 7 şüpheliden 5'i tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Bu arada, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan bir polisin de arandığı belirtildi.

Soruşturmanın geçmişi

Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mehmet Nuri Turan'ın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca başlatılan soruşturma kapsamında 2014'ün aralık ayında operasyon düzenlenmişti. 

Bu kapsamda 2009'da ''Tahşiyeciler'' grubuna yönelik düzenlenen operasyonda, ''suç ve delil uydurdukları'', "şüphelilere kumpas kurdukları" iddia edilen 31 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, "Sungurlar" dizisinin yapımcısı Salih Asan, "Sungurlar" dizisinin yönetmeni Engin Koç, "Tek Türkiye" dizisinin senaristi Ali Kara ve eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder'in de aralarında bulunduğu 31 kişi yakalanmış, şüphelilerden Karaca'nın da aralarında yer aldığı 4 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında, Fetullah Gülen hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Daha sonra bu soruşturma kapsamında, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 5 kişi daha tutuklanmıştı.

Soruşturmanın ikinci dalgasında ise 17 Haziran'da İstanbul'un da arasında yer aldığı 15 ilde düzenlenen operasyonlarda 20 polis gözaltına alınmış, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen polislerden 4'ü tutuklanmıştı. Toplamda soruşturmayla ilgili 13 kişi tutuklu bulunuyor. 

Soruşturmanın üçüncü dalgasında ise ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' iddia edilen 8 polis hakkında gözaltı kararı alınmış, aralarında rütbelilerin de yer aldığı polislerden 7'si yakalanmıştı. Gözaltına alınan bir polis müdürünün evindeki aramada, bazı telefon dinleme kayıtlarının kopyaları bulunmuş ve bu kayıtlar incelemeye alınmıştı.