'Paralel Okullar' 'B planı'nı Devreye Soktu

'Paralel Okullar' 'B planı'nı Devreye Soktu

Paralel Yapı'nın gizli ajandası deşifre olunca Türkiye genelindeki 602 okulunda yüzde 50'ye yakın öğrenci kaybettiği ortaya çıktı. Kan kaybeden Gülen cemaati okulları 'B planı'nı uygulamaya başladı.

Bazı okullar üçüncü şahıslara ve kamuoyunda fazla tanınmayan, Gülen'le ilişkisi deşifre olmamış isimlere satıldı. Ancak kadro sabit kaldı. Devredilen okulların yeni yapısını inceleyen Milli Eğitim Bakanlığı, personelde herhangi bir değişiklik yapılmadığını tespit etti. Bakanlık yetkilileri, "Okulları devrediyor gibi yapıp tanınmamış isimlerle çalışmaya başladılar. Velilerin bu konuda çok dikkatli olması gerek. Elden çıkarılmış gibi görünen okullarda kadro sabit kaldı. Bu okullarda, hükümet aleyhine propaganda yapıldığını tespit ettik. Bu yönde birçok da şikâyet aldık" dedi. 17-25 Aralık darbe girişimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çocuklarınızı bu okullara göndermeyin" çağrısı üzerine bu özel okullarda kan kaybı başladı. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında açılan 199 bin 329 kontenjanın ancak yüzde 47'si doldurabildi. Gülen okullarına olan talep 2 yıl öncesine göre yüzde 48 azaldı.


TAMAMEN DE KAPANABİLİRLER

Cemaatin okullarında 2012- 2013 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 205 bin öğrenci eğitim görürken bu yıl öğrenci sayısı 106 bin 397'ye düştü. Ücretlerde yapılan yüzde 70'e yakın indirim de çare olmadı. Hızla öğrenci kaybetmeye başlayan Paralel Yapı, en önemli finans ve insan kaynağı olan okullarından kaçış karşısında bu yeni planı devreye soktu. Öte yandan hızla öğrenci kaybeden cemaat okullarının tamamen kapatılması için hükümetin farklı bir formül geliştirmesi de gündemde. Gelecek yıllarda ise öğrenci sayısının daha da azalması bekleniyor. Bu durumda da okulların tamamen kapatılarak öğrencilerin nakil sistemiyle başka okullara taşınabileceği belirtiliyor. 

Sabah