Paralel Medya 28 Şubat'dan Farksız

Paralel Medya 28 Şubat'dan Farksız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, bu operasyon sürecinde gördüklerinin, 'yargı-medya ortaklığıyla mı karşı karşıyayız?' sorusunu akla getirdiğini belirterek, 'Tabiri caizse yargıdan medyaya paralel bir hat çekilmiş gibi bir izlenim söz konusu' dedi. Kapusuz, bu sürecin sonunda milli iradenin galip geleceğine işaret ederek, 'Neticede AK Parti'ye oy veren, her 2 kişiden birine operasyon yapacak halleri yok' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'li Kapusuz, twitter hesabından yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni HSYK düzenlemesine ilişkin medyanın tavrını sert bir şekilde eleştiren Kapusuz, "Operasyon meraklısı bir kısım medya ve muhalefet daha komisyona bile gelmemiş HSYK tasarısını şimdiden iptal etti. "411 el kaosa kalktı' manşetini örnek almışlar ki bugün bin gazete "Yargıda tek adam dönemi' diğeri "Anayasa Mahkemesi iptal eder' manşeti atmış" dedi.

"YARGIDAN MEDYAYA PARALEL BİR HAT ÇEKİLMİŞ"

Bazı gazeteler ve televizyon kanallarının mahkeme salonu gibi çalıştığını öne süren Kapusuz, "Her gün bir kişiyi yargılayıp, kamuoyu önünde mahkum etmeye çalışıyorlar. Bu operasyon sürecinde gördüklerimiz, "yargı-medya ortaklığıyla mı karşı karşıyayız?' Sorusunu akla getiriyor. Tabiri caizse yargıdan medyaya paralel bir hat çekilmiş gibi bir izlenim söz konusu. Mahkeme salonunda değil de medyada mı adalet dağıtılıyor?" ifadelerini kullandı.

"28 ŞUBAT'TAN FARKSIZ"

Yaşananları 28 Şubat dönemine benzeten Kapusuz, "Bu süreçte bir kısım medyanın izlediği "güdümlü' yayın politikası ise 28 Şubat medyasından farksız. 28 Şubat medyası ile bu medya arasındaki tek fark birisi eski askeri vesayete hizmet etmişti bu ise yeni vesayet odaklarına hizmet ediyor. Bu iki vesayet odağı arasında bir işbirliği söz konusu. Mesela yeni vesayet odakları 28 Şubat yargılamalarının medya ayağına hiç dokunmamaktadır. 28 Şubat yargılamalarında medyaya dokunulmaması ilginç değil mi?" Yani 28 Şubat'ta medyanın hiç rolü yok muydu?" diye sordu.

"HER İKİ KİŞİDEN BİRİNE OPERASYON YAPACAK HALLERİ YOK"

"Şüphesiz bu sürecin sonunda milli irade galip gelecektir" diyen Kapusuz, şöyle dedi:

"Neticede AK Parti'ye oy veren, her 2 kişiden birine operasyon yapacak halleri yok. Zaten en büyük operasyonu millet 30 Mart'ta yapacaktır. Şüphesiz bu operasyonun adı da "demokrasi operasyonu' olacaktır. Medyada yapılan karalama kampanyaları ise tıpkı 28 Şubat gibi tarihe kara bir leke olarak kaydedilecektir. Sadece bu utanç bile onlara yeter!"