"Paralel Anket"-VİDEO

"Paralel Anket"-VİDEO

Başbakan Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi açıklama yaptı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya'ya gidiyor. Erdoğan havalimanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Tutukluluk süresi daha önce 10 yıldan 7,5 yıla indirilmişti. Biz dün yaptığımız çalışma ile bunu 5 yıla indiriyoruz. Paralel yapı MİT'in gizli raporuna ulaşıyor. Pralel yapı yok diyenler şimdi bir düşünsün" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

 

ALMANYA İLE İLİŞKİLER

Almanya ile köklü bir dostluğumuz ve tarihimiz var.

Bu ziyaretim ikili ülke arasında çok yönlü ve kapsamlı her alanda ileriye götürülmesi anlamında büyük bir önem arz ediyor.

Şu anda 11 soydaşımız orada milletvekili oldu. Bu çok önemli bir gelişme.

Ülkelerimiz arasındaki işbirliği büyük potansiyele sahip.

Almanya Türkiye'nin en büyük ticaret ortağıdır.

Mali krize rağmen iktisadi ilişkiler kaybolmamıştır.

AB konusunda güçlü irademiz devam ediyor.

Müzakere sürecinde önümüze çıkarılan engelleri görüşeceğiz.

Vize muhafiyeti meselesini en kısa zamanda aşmayı umuyoruz.

TÜRKİYE İRAN İLİŞKİLERİ

Türkiye-İran arasındaki süreçte önlemler söz konusu değil. Sadece yaptırımlar söz konusu. Bizim 2012 dış ticaret hacmimize baktığınız zaman 2013'te bu hacim yaptırımlar nedeniyle azalmış görülmekte. 2015 sonu itibariyle İran ile dış ticaret hacmimizi 30 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. İran ile doğalgaz ve petrolde yeni fiyat ayarlamaları konusunda yeni çalışmalar yapılacak.

Paralel yapı ile ilgili çalışmalarmız bizim bir bekaa mevzumuz haline gelmiştir.

EN UZUN TUTUKLULUK 5 YIL OLACAK

Dün demokratikleşem paketi ile ilgili çalışmaları derinlemesine inceledik.

Tutukluluk süresi daha önce 10 yıldan 7,5 yıla indirilmişti. Biz dün yaptığmızı çalışma ile bunu 5 yıla indiriyoruz. Meclisten bunun da çıkmasıyla yüzlerce binlerce insan istifade edecek.

PARALEL YAPI İLE MÜŞTEREK ÇALIŞIYORSUNUZ

Zaman Gazetesi muhabirinden MİT raporu sorusu "Başbakanlık teftiş kurulunun raporuyla ilgili ayrıntılar yer aldı. Şöyle söyleniyor, başbakanlık korumalarından alt kademelerde bir yöneticinin sızdırdığıyla ilgili..."

Başbakanlık Teftiş Kurulu çok gizli notuyla savcıya gönderiyor bundan sizin haberiniz oluyor. İşte paralel devlet bu. Paralel devlet yok diyenler başını iki elinin arasına alsın da bir düşünsün. Hadi açıklayın. 

Zaman Gazetesi muhabirinin MİT rapor sundu sorusuna; MİT bir kere uyarı yapmaz, tespit yapar. MİT'in bu tür yapılarına ulaşacak kadar müşterek çalışıyorsunuz paralel devlet ile. Tabi sen değil patronların. MİT'in raporlarına nasıl ulaşıyorlar acaba.  Sizlerin elinize nasıl geçiyor. Bu bu vatana hizmet değildir. 

17 Aralık'ta başlatılan operasyonla ilgili bir sorum olacak. Operasyondan 8 ay önce MİT tarafından , Reza Zarrab'ın söz konusu bakanlarla ilişkide olduğu MİT'in de sizi uyardığı yönünde bir rapor yansıdı. Böyle bir rapor sunuldu mu? MİT bir defa uyarı yapmaz. Tespit yapar. Bir diğeri de burayla ilgili olarak da bakın MİT'in bu tür raporlarına paralel yapının temsilcisi durumuna düşüyorsunuz.

"BAYRAKTAR İLE GÖRÜŞTÜM"

*Görüşme yaptım. Ama benim ikna etme gibi gayretim söz konusu değil. çünkü Erdoğan Bey ikna edilecek bir kardeşimiz değil ki. benimle 20-25 yıllık geçmişi olan bir arkadaşımız. Bu geçmişte, nereden nereye birlikte nasıl yürüdüğümüz belli. Oradaki kullanmış olduğu yanlış ifadeyi düzeltmek onun görevidir. Onun için de ikna gayreti içine girmem gerekmez. Onun buradan pişman olması lazım.