Papa: Kürdistan'a gitmeye hazırım

Papa: Kürdistan'a gitmeye hazırım

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Güney Kore'nin dönüşünde yaptığı açıklamalarda 'Kürdistan'a gitmeye hazırım' ifadelerini kullandı.

Papa olarak seçildiği Mart 2013'ten bu yana üçüncü Apostolik ziyaretini 6. Asya Gençlik Günleri dolayısıyla Güney Kore'ye gerçekleştiren ve burada barış ve birlik çağrısı yapan Papa Franciscus, 5 günlük ziyaretinin ardından Roma'ya dönerken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

ŞU ANDA 3. DÜNYA SAVAŞI YAŞANIYOR

Irak'ta devam eden IŞİD saldırıları ve siviller için yaşanan zor durum başta olmak üzere dünya genelindeki çatışmalara değinen Katoliklerin ruhani lideri, savaşın vahşetini kınarken, zulmün korkunç seviyelere ulaştığını ve bunun kurbanlarının da genellikle kadın ve çocuklar olduğunu kaydetti. Papa, işkencenin neredeyse sıradan hale geldiğini, yerkürede üçüncü dünya savaşı yaşandığını belirterek, "Biz üçüncü dünya savaşındayız ama parça parça" ifadesini kullandı. 

KÜRDİSTAN'A GİTMEK İÇİN HAZIRIM

IŞİD saldırılarından olumsuz etkilenen Irak'ın kuzeyindeki Kürdistan bölgesine hafta içinde Kardinal Fernando Filoni'yi gönderen Papa, "Kürdistan'a gitmek için hazırım. Ama bu, bu zamanda yapılacak en iyi şey değil" diye konuştu. Hristiyan ve etnik azınlıkları hedef alan ve "haksız saldırgan" olarak nitelediği IŞİD'e yönelik süren ABD bombardımanı için de ruhani lider, haksız saldırganı durdurmanın caiz olduğunu ama bunun bombalamak ya da savaş yapmak anlamına gelmediğini söyledi.