Pamukkale Turizmden Namaz Düşmanlığı

Pamukkale Turizmden Namaz Düşmanlığı

Pamukkale Turizm’in, Ramazan-ı Şerif’in manevi iklimine uymayan skandal bir davranış sergilediği ortaya çıktı. Önceden sabah namazı vaktinde mola verileceği açıklanmış olmasına rağmen yola devam edildi, itiraz eden yolcu otobüsten indirildi.

Yeni Akit’in haberine göre; 13 Mayıs’ta gece 12:30 arabasına Sakarya Otogarından binen bir yolcunun, sabah sularında ‘namaz vakti’ için mola istediği, otobüs kaptanının kaale almayarak yoluna devam ettiği bildirildi. Yolcunun ısrarı üzerine, ‘’kendi isteğimle indim’ yazan bir kağıt imzalatıldığı ve otobüs kapılarının o saatte açılarak, söz konusu kişinin indirildiği ve yoluna devam ettiği kaydedildi.

Namaz molası vermediler

Müslümanların en kutsal zaman dilimi mübarek Ramazan-ı Şerif ayında, manevi iklimin ruhuna uymayan davranışlar milletimizin ruhunu derinden yaralıyor. Bunun son örneği, 13 Mayıs tarihinde gece saat 00:30’da Pamukkale Turizme ait 07 LBS 06 plakalı araca Sakarya Otogarı’ndan binen ve sabah sularında ‘namaz kılmak’ için mola isteyen bir yolcunun başına geldi. Yolcunun, sabah namazı vaktini girdiğini ve mola verilmesi gerektiğin beyan etmesi üzerine, otobüs yetkililerinin yoluna devam etmesi ve ancak ‘kendi isteğiyle indiğini beyan eden bir kağıt imzalaması’ halinde otobüsü durduracaklarını beyan etmesi ise skandalın boyutunu katladı. Mağdur yolcu, seyahat halindeki diğer kişilerin de mağdur olmaması için biletinin arkasına kendi isteğiyle indiğini belirterek, araçtan indi. Otobüs hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti.

Kâğıt imzalatıp indirdiler

Mağdur yolcu yaşadığı olay üzerine Yeni Akit’e, “13.05.2019 tarihinde Pamukkale Turizm firmasının 07 lbs 06 plakalı aracına 00:30 saatinde Sakarya Otogarından bindim. Aracı tercihimdeki en önemli sebep 04:00 -04:30 saatleri arasında sabah namazına uygun saatlerde mola vereceğini belirtmesiydi. Fakat otobüs şoförleri bu saatlere riayet etmeyerek 02:30-03:00 saatleri arasında mola verdi. 04.00-04.30 arasında mola verilip verilmeyeceğini sorduğumda ‘verilmeyeceği’ söylendi. Bu sebeple ben de namazımı kılacağım için uygun bir tesiste inmek istedim. Fakat şoförler önce ‘olamayacağını’ ardından ancak ‘biletimin arkasına kendi rızamla indiğimi yazmam’ gerektiğini söylediler. Biletimi vermek istemeyince kapıları açmayarak inmeme müsaade edilmedi. Yolcuları daha fazla rahatsız etmemek için mecburen kendi isteğimle inmek istediğimi yazdım” açıklamalarını yaptı.

Firma yetkilileri suskun

Pamukkale Turizme ait otobüsteki skandalla ilgili firma yetkilileri ise herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Genel merkezle yapılan görüşmelerde ise ‘müşteri hizmetlerinin bizzat şikayetçi tarafından aranması halinde bir cevap verileceği’ yönünde görüş beyan ederek adeta top çevirdiler.