Pakistan'da Bakanın Evine Saldırı

Pakistan'da Bakanın Evine Saldırı

Pakistan'da Pencap Eyaleti İçişleri Bakanı Şuja Hanzade'nin evine düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, bakan ise ağır yaralı.

Bakan Hanzade, ülkenin kuzeybatısındaki Hayber-Pakthunkva eyaletinin Attock bölgesinde bulunan ve ofis olarak da kullandığı evinde partisinin yaklaşık 25 destekçisi ile bir araya geldi. Bu sırada ziyaretçiler arasında bulunan bir kişinin intihar saldırında bulunduğu belirtildi.

Saldırganın üzerindeki bomba düzeneğini patlatması sonucu ilk belirlemelere göre beş kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yaralılar arasında bulunan Bakan Hanzade'nin durumunun ağır olduğu açıklandı. Patlamanın şiddetiyle binanın çatısının çöktüğü ifade edildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Hanzade, Pencap eyaletinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarıyla biliniyor. Hanzade'nin terör örgütlerine karşı başarılı operasyonları nedeniyle hedef alındığı sanılıyor. Eyaletteki son operasyonda El Kaide'nin Pakistan sorumlusu olduğuna inanılan Abdali kod adlı kişi öldürülmüştü.

AA