Pakistan- Taliban Müzakerelerinde Yeni Dönem

Pakistan- Taliban Müzakerelerinde Yeni Dönem

Pakistan hükümeti, aracı heyet kullanarak Taliban'la yürüttüğü barış müzakerelerini bundan sonra direkt olarak yapma kararı aldı, taraflar müzakereleri artık aracısız bir şekilde yürütecek

Pakistan hükümeti, Taliban ile direkt görüşmelere başlama kararı aldı. Ayrıca Taliban’la barış görüşmeleri için yeni bir heyet oluşturulacağı belirtildi. Pakistan hükümeti ile Taliban arasında başlayan barış müzakereleri aracı heyet vasıtasıyla yürütülüyordu. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in yeni talimatıyla birlikte müzakereler aracı heyetler olmaksızın, direkt olarak Pakistan hükümeti heyeti ile Taliban heyeti arasında yürütülecek.
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Perşembe sabahı, barış görüşmeleri için belirlenen heyetlerle bir kahvaltı yaptı. Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, barış görüşmelerinin hükümetin yeni heyeti belirlemesinden sonra önümüzdeki hafta devam edeceğini söyledi. Dün yapılan toplantıyla, Taliban’ın barış görüşmeleri için belirlediği heyet, ilk kez Başbakan tarafından kabul edildi.

Pakistan ordusu komutanları bugün, Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif başkanlığında bir araya geliyor. Toplantıda, iç güvenlik meselelerinin tartışılmasının yanı sıra, ordu yetkililerin barış görüşmeleri sürecine müdahil olması konusunun da masaya yatırılacağı belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı Pentagon’dan dün yapılan açıklamada, El Kaide’nin, Pakistan’daki Aşiretler Bölgesi’nde varlığını sürdürdüğü belirtildi. El Kaide saldırılarının ve etnik-mezhepsel şiddetin, bazı bölgelerde, Pakistan hükümetinin kontrolünü tehdit ettiği vurgulandı. Pakistan ve Hindistan arasındaki Keşmir sorununun ise bölgesel istikrarı tehdit ettiği ifade edildi.