Pakistan 8 bin Kişiyi İdam Edecek

Pakistan 8 bin Kişiyi İdam Edecek

Pakistan, idam cezalarını uygulamayacağına dair yürürlükteki moratoryumu tümüyle kaldırdı. Ülkede idam cezası almış ve infaz edilmemiş 8 bin kişi bulunuyor

Pakistan hükümeti, idam cezası uygulama hükümlerini tümüyle yürürlüğe soktu. İdam cezalarının geçici olarak uygulanmamasını öngören mortatoryumu tamamen yürürlükten kaldırdı. 

Bu kararla birlikte, Pakistan'ın temyiz bşavurusundan da sonuç alamayan idam mahkumlarının infazını gerçekleştirmeye başlayacağı belirtildi. Açıklama Pakistan içişleri bakanlığı sözcüsünden geldi.

Sözcü açıklamasında, "Bu karar işlediği suçun mahiyetine bakılmaksızın tüm idam mahkumlarına uygulanacak." ifadelerini kullandı.

Reuters'ta yer alan habere göre Pakistan'da 8 binden fazla idam mahkumu bulunuyor. Pakistan hükümeti 2008 yılında de fakto bir moratoryum kabul ederek idam cezası infazlarını durdurmuştu. Ancak geçtiğimiz Aralık ayında Taliban'ın Peşaver eyaletinde bir okulu basarak 134 öğrenci ve 19 yetişkini öldürmesinin ardından, idam cezaları yeniden gündeme taşınmış ve Taliban üyelerinin idam edileceği belirtilmişti.

Ancak bugünkü kararla birlikte 2008'den önce ve sonra idam cezası alan ancak cezasının infazı ertelenen yaklaşık 8 bin mahkumun idamı yeniden gündeme geldi.

DÜNYA BÜLTENİ