Özgürlük Filosu-3'ün Bir Gemisi Gazze’ye Doğru Yola Çıktı

Özgürlük Filosu-3'ün Bir Gemisi Gazze’ye Doğru Yola Çıktı

Özgürlük Filosu-3'ün amacı yıllardır abluka altında inleyen Gazze halkına insani yardım ulaştırmak.

Gazze Kuşatmasını Kaldırmak İçin Avrupa Girişimi Başkanı Mazin Kuheyl, ÖzgürlükFilosu-3 bünyesinde yer alan ve Yunanistan’da bulunan bir geminin Gazze’de doğru yola çıktığını belirtti. Kuheyl, gemide başta Tunus eski Cumhurbaşkanı El-Munsıf El-Merzuki olmak üzere çok sayıda siyasi ve aktivistin bulunduğunu söyledi.

Her türlü tehdit ve şantaja rağmen filoda bulunan aktivistlerin Gazze’ye ulaşacaklarını belirten Kuheyl sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu insanlar, insanlığa yardım etmek için harekete geçtiler. Yıllardır Siyonist işgal rejiminin ambargosu altında bulunan iki milyona yakın insanın yaşadığı felaket dünyanın özgür insanlarına bu halka yardım etmeyi zorunlu kılmaktadır.”

Filoda değişik ülkelerden ve dinlerden 70 kadar siyasetçi, aydın, gazeteci ve aktivist bulunuyor. Gemilerin yükü ise insani yardımlarla Gazze’nin ihtiyaç duyduğu tıbbi yardımlardan oluşuyor.

Kuheyl yaptığı açıklamanın devamında, Mavi Marmara’da yaşananların tekrarlanmaması için gereken tedbirleri aldıklarını, bunun için uluslararası birçok kurum ve kuruluşla temas halinde olduklarını, işgal rejimini de sorumsuz hareketlerden kaçınması noktasında uyarmak istediklerini ifade etti.